Federer i Olimpijske igre? Nije tako jednostavno, moraćemo da sačekamo

26.06.2021

12:37 >> 12:38

0

Vimbldon je prioritet trenutno

Federer i Olimpijske igre? Nije tako jednostavno, moraćemo da sačekamo
Copyright Rodžer Federer, Tanjug/Friso Gentsch/dpa via AP

Posle Rafaela Nadala, Dominika Tima, Olimpijske igre bi mogle da ostanu bez još jednog velikana – Rodžera Federera.

Švajcarac, nekadašnji rekorder po broju osvojenih grend slemova, sprema se za takmičenje na Vimbldonu, svom najdražem turniru.

Federer je imao skoro godinu i po dana pauze, ovog proleća se vratio takmičenju, s očekivanim rezultatima.

Prvo se povukao sa Rolan Garosa u sred takmičenja da bi se spremio za Vimbldon, a sada je otkrio da je neizvestan i njegov nastup u Tokiju.

– Odluku ću doneti posle Vimbldona. Stvari nisu tako jednostavne kao što su bile. S godinama morate biti selektivniji u kalendaru. Stvarno ne mogu da igram onoliko koliko bih želeo – rekao je 39-godišnji Federer novinarima u Londonu.

Federer je bio redovan na svim Igrama od Sidneja 2000. do Londona 2012. U Pekingu 2008. je osvojio zlatnu medalju u dublu, a četiri godine kasnije srebrnu. Tada ga je na travi pobedio Endi Marej.

Eventualni izostanak sa Olimpijskih igara bi možda bio i veći udar nego odustajanje Nadala, jer je Federer i dalje, uprkos očiglednom zastoju i brzom kraju karijere, verovatno najveća zvezda u muškom tenisu.

Doduše, pitanje je u kakvom bi bio stanju i kakvoj formi i dokle bi mogao da dogura. Odgovore na sva ta pitanja mogli bismo da saznamo u naredne dve nedelje.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike