Geni, način odrastanja i energija vuka: Nole oduševio odgovorom na pitanje odakle crpi želju za pobedama

03.07.2021

17:17 >> 06:17

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta u osmini finala Vimbldona

Geni, način odrastanja i energija vuka: Nole oduševio odgovorom na pitanje odakle crpi želju za pobedama
Copyright Novak Đoković na Vimbldonu, Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Najbolji teniser sveta Novak Đoković napravio je treći korak ka šestom trofeju Vimbldona. Srpski as se u petak plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva Engleske, pošto je savladao američkog tenisera Denisa Kudlu 3:0.

Posle dva ubedljivo dobijena seta, Novak je od starta trećeg bio u rezultatskom zaostatku, da bi u taj-brejku uspeo da se vrati posle dva mini brejka i maestralnim poslednjim poenom dođe do trećeg ovogodišnjeg trijumfa na terenima „Ol Ingland kluba“.

– Nema odustajanja, to je zaštitni znak za svakog profesionalnog sportistu. Ili bi barem trebalo da bude. Trudite se da date maksimum, posebno kada se igra jedan od najvećih turnira na setu. Sanjao sam da igram ovde kada sam bio dete, i da pobeđujem – rekao je Nole odmah posle meča, odavši priznanje Kudli na sjajnoj igri.

– Sjajan je momak, van terena se dobro se slažemo, želim mu sve najbolje. Igrali smo dobra tri seta, u taj brejku je bio uglavnom ispred mene, ali uspeo sam da nađem način da pobedim.

Prvi reket planete dobio je ovacije sa tribina, posle odgovora na pitanje odakle vuče želju za pobedom, koja je u njegovog 34. godini identična kao ona kada je imao samo četiri.

– Deo je u genima, moja porodica, način na koji sam odrastao, teška vremena u mojoj zemlji. Neuspeh nikada nije bio opcija, ni kod mene, ni kod porodice. Tražili smo osnovne stvari za preživljavanje, to je snaga u mom karakteru. Delom dolazi i od toga što sam mnogo vremena provodio u planini, to je ta neka energija vuka koju posedujem – rekao je Novak uz širok osmeh.

Srpski as je 55. put u četvrtom kolu londonskog grend slema, a ukoliko uspešno preskoči narednu prepreku, plasiraće se 50. put u četvrtfinale Vimbldona.

– Ništa se tek tako ne događa, morate sve da zaslužite radom. Imam holistički pristup životu i sve što radite utiče na život i na to kakve ste osoba, profesionalni sportista. Ne brojim svaku brojku, to je posao mog tima, zvuči kao kliše, ali pokušavam da budem u trenutku u kojem se nalazim i da igram meč po meč – istakao je Novak Đoković.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike