Zaslužio je: Vučić i Udovičić čestitali Đokoviću

11.07.2021

17:19

0

U finalu je pobedio Matea Beretinija

Zaslužio je: Vučić i Udovičić čestitali Đokoviću
Copyright Novak Đoković, Tanjug, AP Photo/Alberto Pezzali

Novak Đoković je odbranio titulu na Vimbldonu i ušao u istoriju tenisa. Sada ima šest titula na grend slemu u Londonu i ukupno 20 grend slemova uopšte.

Na velikom uspehu čestitao mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Dragi Novače, od srca Vam čestitam na veličanstvenoj pobedi i na 20. grend slem tituli! Srbija je ponosna na Vas, na Vašu borbenost, maestralnu igru i snagu koju crpite i u najtežim trenucima kada bi svi drugi odustali. Još jednom ste pokazali nesalomiv duh koji se nikad ne predaje i dostojanstvo pravog sportskog asa! Izuzetnom igrom ste ponovo ispisali istoriju tenisa, uprkos svima i uprkos svemu.

Pročitajte još:

Želim Vam nove brojne pobede, doneli ste ogromnu radost Srbiji i svim pravim poštovaocima teniskog sporta. Bravo, Nole! Idemo dalje, napisao je predsednik Vučić.

Usledila je i čestitka ministra sporta i omladine u Vladi Republike Srbije, Vanje Udovičića.

– Hvala ti što si sve nas u Srbiji razmazio – jer Srbija od tebe odavno ne očekuje da samo učestvuješ, a već neko vreme ne očekuje ni da “samo” pobeđuješ – sada svi čekamo da svaki put ispišeš i novu stranicu teniske istorije.

I, ti nam to nesebično pružaš svaki put, čineći da se i mi koji samo gledamo tvoju magiju osećamo veći i bolji nego što jesmo. Hvala ti za to i nastavi da se osećamo tako i posle Tokija – nalazi se u čestitki ministra Udovičića.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike