Konačno otkriveno da li Novak igra Vimbldon! Organizatori se oglasili, da li je ovo otklonilo sve nedoumice?

27.06.2024

17:02

0

Autor: P.K.

Najbolji svih vremena nije zvanično ništa rekao još, ali...

Konačno otkriveno da li Novak igra Vimbldon! Organizatori se oglasili, da li je ovo otklonilo sve nedoumice?
Novak Đoković - Copyright Tanjug/John Walton/PA via AP

Svi su se poslednjih dana i nedelja pitali da li će Novak Đoković igrati na Vimbldonu. Operisao je koleno, ozbiljna povreda je u pitanju, još se čeka njegov konačni glas, ali su organizatori turnira dali vrlo dobar nagoveštaj odluke.

Kako stvari stoje i uprkos svim šansama, Đoković će igrati na predstojećem Vimbldonu!

Zvanični sajt turnira potvrdio je njegovo učešće, jer je objavio da je on drugi nosilac.

Đoković je u četvrtak odradio trening sa trenutno najboljim teniserom sveta Janikom Sinerom, što je bio ključni test njegove spremnosti. Ovaj trening je očigledno prošao uspešno, s obzirom na potvrdu njegovog učešća.

 

 

Pre samo tri nedelje, scenario u kojem Đoković igra na Vimbldonu činio se nerealnim. Međutim, u nedelju uveče viđen je kako trenira na terenima Ol Ingland kluba sa steznikom na kolenu, što je izazvalo veliko interesovanje i spekulacije.

Đoković ima 37 godina i suočava se sa izazovima oporavka koji su drugačiji nego u mlađim danima. Uprkos tome, njegova želja za osvajanjem zlatne olimpijske medalje u Parizu, koja mu je do sada izmicala, čini se da je jedan od glavnih motiva za ovako brz povratak na teren.

Postavlja se pitanje rizika koje Đoković preuzima igrajući na travi samo 18 dana nakon operacije, posebno s obzirom na predstojeće obaveze na šljaci krajem jula. Njegovi fanovi i stručnjaci sa nestrpljenjem očekuju žreb turnira, zakazan za petak u 11:00, kako bi videli sa kim će se Đoković suočiti na svom putu ka potencijalnom novom trofeju na Vimbldonu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike