Federer konačno priznao: Novaku nisam pružio poštovanje koje zaslužuje

11.06.2024

20:44

0

Autor: D. N.

Ko zna šta će sve još u dokumentarcu da otkrije legendarni Švajcarac

Federer konačno priznao: Novaku nisam pružio poštovanje koje zaslužuje
Novak Đoković - Copyright Twitter/Wimbledon

Nema više rivalstva na terenu između Novaka Đokovića i Rodžera Federera, pošto se Švajcarac oprostio od aktivnog igranja tenisa. Srbin i dalje igra i veliko rivalstvo je završio sa 27:23 u svoju korist, u međusobnim mečevima.

O rivalstvu koje nije postojalo samo na terenu, Federer je pričao i u dokumentarcu "Poslednjih 12 dana".  Na početku se prisetio njihovog prvog susreta, u Monte Karlu, pre 18 godina kada je slavio.

- Prvi put smo igrali u Monte Karlu i otišao sam sa terena sa mišlju "da, dobar je". Čak i tada postojao je izvesni "hajp" oko njega, ali ja nisam bio ubeđen. Nisam mu pružio poštovanje kakvo je zaslužio, zbog tehničkih mana. Ali je onda te stvari doveo na visok nivo i postao neverovatno čudovište od igrača - rekao je Federer i priznao ono što se već dugo znalo.

Novak je bio taj koji je "upao na žurku" dok su uživali u rivalstvu Federera i Rafaela Nadala.

- Mislim da je za moje i Rafine navijače on "partibrejker". Bilo je mnogo ljubavi prema Rafi i meni, pa kada je Novak naišao mnogi navijači su rekli "ne treba nam treći čovek, srećni smo sa Rafom i Rodžerom". Moji navijači su smatrali da nekako lako sve to nosim, a onda je došao Novak sa snažnom ličnošću i neverovatnom glađu i željom za pobeđivanjem po svaku cenu.

Mislim da je taj odnos Novaka sa navijačima bio okidač za njega. Taj njegov dubok fokus mnoge je zaplašio. Malo i nije shvaćen. Kada skinem omotač medija, igre, i zapitamo se ko je on, vidim izvesne vrednosti. Znam da je mnogo brižan i vezan za porodicu - dodao je bivši broj 1 čije je brojne rekorde Đoković i srušio.

Tako je od 2009. do 2022. godine bio rekorder po broju grend slem titula (20). Ali su ga onda pretekli Nadal sa 22 i Đoković sa 24.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike