Najbolja na svetu šokirala pred Vimbldon: Videću kakav je plan, potreban mi je odmor, moram da se pobrinem za sebe!

10.06.2024

18:20

0

Autor: G. F.

Iga Švjontek ne smatra sebe favoritom na londonskoj travi

Najbolja na svetu šokirala pred Vimbldon: Videću kakav je plan, potreban mi je odmor, moram da se pobrinem za sebe!
Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Najbolja teniserka sveta, Poljakinja Iga Švjontek bukvalno se prošetala do titule na Rolan Garosu i sasvim prirodno je apsolutni favorit i na Vimbldonu.

Tako misli ceo teniski svet, ali ne i fenomenalna Poljakinja. Na londonskoj travi nikada nije trijumfovala, nije čak stigla ni do polufinala, pa se ne razmeće izjavama ni pred ovogodišnje izdanje turnira.

- Prošle godine sam mislila da mogu brže da se adaptiram na igru na travi, tada sam prvi put igrala u Berlinu. Mislim da će i sada biti dobro da odigram nekoliko mečeva pre Vimbldona - kaže Iga, koja je prijavljena za Berlin (počinje 17. juna), pa nastavlja:

- S druge strane, još mi je potreban odmor jer sam igrala sve moguće mečeve u Štutgartu, Madridu, Rimu i Parizu. Moram da se pobrinem za sebe.

Ipak, na Vimbldonu ćemo je gotovo sigurno gledati.

- Videću kakav je plan za Vimbldon. Mislim da bi moj servis, koji je sada bolji, mogao da napravi najveću razliku. Drugačije su lopte sa kojima tamo igramo, cela igra na travi je drugačija nego na šljaci ili tvrdoj podlozi. Mislim da ću se ove godine lakše prilagoditi, kako bih mogla da igram svoj najbolji tenis.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike