Kraj za "kralja šljake"! Za Nadala je Rolan Garos okončan već na startu i to mu se desilo prvi put (FOTO GALERIJA)

27.05.2024

18:23

0

Autor: D. N.

Povrede i pauza su učinile svoje, pa je ovo danas bilo samo bleda senka čoveka koji je ovaj turnir osvajao 14 puta

Kraj za "kralja šljake"! Za Nadala je Rolan Garos okončan već na startu i to mu se desilo prvi put (FOTO GALERIJA)
Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Rafael Nadal je eliminisan već u prvom kolu Rolan Garosa, turnira koji je osvojio rekordnih 14 puta. Ali to više nije "onaj stari" Španac, pa je postojeći odnos snaga iskoristio Aleksandar Zverev. 

Nemac, trenutno četvrti na ATP listi je posle tri sata i šest minuta sa 3:0 (6:3, 7:6, 6:3) pobedio Španca koji je nekada bio prvi na svetu, a sada je 275. U narednom kolu Zverev će igrati protiv boljeg iz okršaja Davida Gofana iz Belgije i Francuza Đovanija Mpešija Perikara.

Takođe, još jedan podatak koji svedoči o padu forme Nadala je da nikada do sada nije izgubio u prvom kolu Rolan Garosa.

U prvom setu, odmah na početku Zverev je napravio brejk i to bez izgubljenog poena. Nadal je imao prilike za brejk u četvrtom setu, ali ih nije iskoristio, pa je tada bilo 3:1 za Zvereva. U devetom gemu, Nemac je došao do brejk šansi i iskoristio treću, pa je u setovima poveo sa 1:0.

U drugom nije bilo tako lako za Zvereva pošto je protivnika pobedio tek posle taj brejka, mada je i t u bilo "tesno". Bilo je 7:5.

U poslednjem setu, Nadal je poveo sa 2:0, ali je ubrzo (posle brejka) Zverev i izjednačio. Zatim je u sedmom gemu napravio novi brejk i onda uz još jedan brejk meč priveo kraju.

Neko će možda reći da je ovo i definitivni oproštaj Nadala od Otvorenog prvenstva Francuske i vreme će da pokaže da li će to zaista i da se desi.

- I mi tebe volimo Rafa i nadamo se da ćemo da se vidimo i sledeće godine - stoji u objavi organizatora ovog grend slema na društvenoj mreži X.

Pogledajte i nekoliko fotografija iz ovog duela.

Ovaj duel je uživo gledao i Novak Đoković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike