Ivanišević o trojici najboljih svih vremena: Otkrio po čemu se razlikuju Novak, Nadal i Federer!

17.05.2024

10:52

0

Bivši Đokovićev trener je otkrio neke detalje iz saradnje sa prvim reketom sveta

Ivanišević o trojici najboljih svih vremena: Otkrio po čemu se razlikuju Novak, Nadal i Federer!
Goran Ivanišević i Novak Đoković - Copyright MN Press

Goran Ivanišević bivši trener Novaka Đokovića otkrio je još neke detalje vezane za prvog reketa sveta, napominjući da je on izuzetno zahtevan i da mu je to stvaralo veliki pritisak tokom dugogodišnje saradanje.

- Morate da budete svesni da kad radite sa Novakom da to mora da bude u svakom pogledu na najvišem nivou. On uvek juri titule, sve sem toga se smatra neuspehom. To stvara veliki pritisak, i sa tim treba da se nosiš. Takođe, Đoković uvek na treningu traži nešto novo, stalno želi da napreduje. U suprotnom nemoj raditi sa njim, ako se ne prilagodiš takvom načinu rada - otkrio je Ivanišević.

Hrvatski trener takođe ističe da mu je olakšavajuću okolnost bila što su govorili istim jezikom i da je to bio veliki plus u njihovoj saradnji.   

- Konverzacija na istom jeziku nam je mnogo pomoglo, tu nije bilo barijere među nama. U unekim situacijama imaš samo nekoliko sekundi da objasniš, a pritom Novak želi 15 stvari da sazna, a vi ustvri imate samo tri sekunde. Dakle to morate da sublimirate u veoma brzo. U svakom slučaju, imao sam veliku čast da radim sa njim.

Goran Ivanišević je istakao da su posebno radili na njegovom servisu, a onda uporedio neke razlike između Novaka, Nadala i Federera.

- Dosta smo radili na njegovom servisu, posebno na drugom servisu. Bilo je i pozicione igre na mreži i voleja. Radilo se o detaljima na ovom visokom nivou. To je slučaj sa svim vrhunskim igračima, ipak su svi različiti. Rodžer Federer je uvek delovao potpuno opušteno na treningu. A Rafael Nadal? On tako intenzivno trenira da se osećate kao da ga juri 300 lavova - našalio se Ivanišević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike