Aleksandra i Olga stale na poslednjem stepeniku! Nema ništa od glavnog žreba

07.05.2024

16:51

0

Autor: D. N.

Krunić je nešto "skuplje" prodala kožu

Aleksandra i Olga stale na poslednjem stepeniku! Nema ništa od glavnog žreba
Copyright MN Press

Nažalost, na turniru u Rimu neće biti srpskih teniserki. Aleksandra Krunić i Olga Danilović nisu uspele da se plasiraju u glavni žreb WTA turnira u "večnom gradu". Naše igračice su izgubile u poslednjem, odnosno drugom kolu kvalifikacija. I to bez osvojenog seta.

Danilović (112. na WTA listi) je izgubila od Dankinje Klare Tauson (78.) sa 2:0 (6:2, 6:0), a meč je trajao samo 66 minuta. Tauson je krenula furiozno, napravila brejkove za 1:0 i 3:0, a Danilovićeva je tek u petom gemu uspela da se "pomeri" sa nule.

I u drugom setu, ista slika. Brejk Dankinje odmah na početku i onda za samo 30 minuta rešen set.

Krunićeva (508.) je nešto "skuplje prodala kožu". Njen meč je trajao sat i 38 minuta, a rezultat u duelu sa Beloruskinje Alijaksandre Sasnovič (113.) je bio 2:0 (7:5, 6:2).

U prvom setu, Beloruskinja je napravila brejk, za 3:2, a onda je usledio i "revanš" Aleksandre, za 3:3. Od devetog do 11. gema videli smo još tri brejka, ali je posle onog za 6:5, Sasnovič iskoristila svoj servis.

U nastavku meča, nije bilo rezultatske neizvesnosti, pošto je Beloruskinja povela sa 4:0, posle dva brejka. I zatim je samo meč privela kraju, mada su viđena još dva brejka, po jedan na obe strane.

WTA turnir u Rimu igra se do 19. maja za nagradni fond od 4.791.105 evra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike