Moćna poruka Novaka Đokovića: Sport nas ujedinjuje, ne mari odakle ste i koje ste boje kože

22.04.2024

21:45

0

Dominacija na svim poljima

Moćna poruka Novaka Đokovića: Sport nas ujedinjuje, ne mari odakle ste i koje ste boje kože
Copyright Profimedia

Novak Đoković je peti put u karijeri osvojio prestižnu nagradu Laureus. Naime, srpski as proglašen je za najboljeg sportistu planete u 2023. godini. Najboljem teniseru u istoriji nagradu je uručio legendarni kvorterbek Tom Brejdi.

 

 

- Nerealno je da mi ti predaješ ovu nagradu. Ti si moj sportski heroj i prijatelj. Neko na koga se ugledam ne samo u sportu, već i životu - započeo je Đoković svoj govor i nastavio:

- Poslednjih sat i po gledam neverovatne sportiste ovde u prostoriji. Svi koji su napravili veliki uticaj na svet sporta u 2023. godini, svi koji inspirišete ljude na svetu. Želim da odam priznanje svima koji su ovde. Čestitam svima. Laureus je posebna organizacija i zaista sam počastvovan što sam imao prilike 2012. godine da primim ovu nagradu. Zahvalan sam na tome što su ljudi koji su osnovali ovu Akademiju prepoznali kakav i koliki uticaj na život ima sport, kako može da menja živote dece. Velika mi je čast što sam što sam deo svega ovoga, nečega što istinski ujedinjuje svet i ljude i koji mladim ljudima pokazuje da je sve moguće i da nije važno odakle ste i koje ste boje kože. Sport nas sve ujedinjuje.

Novak se posebno obratio svojim kolegama iz sveta tenisa.

- Ovde ima i nekih sjajnih tenisera – Rafa, Karlos, Martina, Garbinje… Mi jesmo pojedinačni sport, ali složićemo se da sve uspehe dugujemo svojim porodicama i svojim timovima. Želim da pošaljem poljubac mojoj supruzi, braći, timu, oni su najzaslužniji za moje uspehe - zaključio je Đoković

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike