Srbija ima jednog predstavnika manje na OI: Kraj za Kecmanovića

27.07.2021

09:43 >> 09:57

0

Autor: Adam Štulić

Srpski teniser dobro počeo, ali je Amber bio prejak

Srbija ima jednog predstavnika manje na OI: Kraj za Kecmanovića
Copyright MN Press

Srbija ima jednog predstavnika manje na OI, koje su gotove za Miomira Kecmanovića.

Srpski teniser je odlično počeo meč protiv Francuza Uga Ambera, osvojio prvi set, ali je u nastavku posustao i takmičenje u Tokiju završio u drugom kolu – 4:6, 7:6, 7:5.

Imao je Kecmanović dobru priliku da se plasira u treće kolo Olimpijskih igara i izađe na megdan Stefanosu Cicipasu. Brejkom u sedmom gemu napravio je odlučujući korak ka osvajanju prvog seta i već na startu drugog imao priliku da Francuzu još jednom oduzme servis.

Nažalost, nije uspeo da je iskoristi, pa je drugi set ušao u taj-brejk koji je Amber počeo sa 4:0. Kecmanović je uspeo da se vrati, došao do 4:4, ali je u odlučujućem momentu posustao i dozvolio rivalu da se izbori za treći set u kojem je Francuz bio dominantniji.

Napadao je 28. teniser sveta od starta Srbina, koji je uspeo da ostane u meču do same završnice trećeg seta. Dok Kecmanović u odlučujućem periodu igre nije uspeo da ugrozi servis rivala, Amber već u petom gemu imao dve brejk lopte, koji nije uspeo da iskoristi.

Pročitajte još

Ipak, u 11. gemu je prvu priliku da oduzme servis Kecmanoviću pretvorio u poen, posle čega je sjajnim servisima overio mesto u trećem kolu Olimpijskih igara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike