Ovo je „sveto trojstvo“ zbog kojeg niko nije jači od Novaka

26.07.2021

17:16 >> 17:34

0

Autor: Adam Štulić

Miša Zverev sipa komplimente na Noletov račun

Ovo je „sveto trojstvo“ zbog kojeg niko nije jači od Novaka
Copyright Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra jednu od najboljih sezona u karijeri, koju može da kruniše osvajanjem zlatnog slema.

Prvi reket planete je već osvojio tri grend slema (AO, RG i Vimbldon), a ukoliko u Tokiju opravda ulogu apsolutnog favorita i osvoji zlatnu medalju preostaje mu da trijumfom na Ju Es Openu ostvari ono što je uspela samo legendarna Nemica Štefi Graf 1988. godine.

– Novak je morao da odigra svoj najbolji tenis protiv Štrufa, ali je, kao i obično, slavio bez izgubljenog seta i izborio plasman u naredno kolo – rekao je stručni konsultant „Eurosporta“ Miša Zverev, koji je potom uputio niz komplimenata na račun srpskog asa.

Nekadašnji 25. teniser sveta da Nole „zaista ima šansu da osvoji zlatni slem“ ove godine.

– Već je osvojio tri grend slema, ali što je bliže ostvarenju tog rezultata, ujedno mu je i udaljeniji. Odjednom vidite cilj, svetlo na kraju tunela, i teško je da se usresredite na prvi naredni korak. Nije lako pronaći ravnotežu između razmišljanja o široj slici i onoga što se dešava sutra. Ali Novak je majstor da to uradi, u prošlosti je pokazao kako se fokusira kada je potrebno to da uradi i kako daje sve od sebe u svakom trenutku.

Zverev smatra da je Tokio potencijalna „mina“ za Đokovića.

– Moram da kažem da će Novaka biti lakše pobediti na OI nego na Ju Es openu. U kraćem meču svašta može da se dogodi. Recimo, ako se probudi bez osećaja za lopticu, ako ima loš prvi set i odjednom se nađe u zaostatku, a protivnik odigra neverovatan drugi set. Na grend slemu, čak i ako protiv njega osvoje dva seta, kao što su to uradili Museti i Cicipas u Parizu, Novak je ostao fizički i mentalno jak, što ga čini neverovatnim – istakao je Zverev i poentirao:

Pročitajte još

– Kod Đokovića trenutno mentalni deo ide uporedo sa fizičkim. U ovom trenutku, kombinacija tehničkih sposobnosti, fizičke snage i mentalne čvrstoće, ako pogledate taj paket, niko nije jači od Novaka – kazao je Miša Zverev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike