Srpkinje biju ključnu bitku! Okršaj koji mnogo znači, reprezentativke pune samopouzdanja!

10.04.2024

06:23

0

Autor: P.K.

Srbija igra protiv Švedske: "Od nas zavisi"

Srpkinje biju ključnu bitku! Okršaj koji mnogo znači, reprezentativke pune samopouzdanja!
Mia Ristić i Dušan Vemić - Copyright TSS/Srđan Stevanović

Srbija je pobedila Grčku u 2. kolu Prve grupe evro-afričke zone Bili Džin King kupa - 2:1. Aleksandra Krunić je bila bolja od Despine Papamihail 6:0, 6:2, a Mia Ristić od Valentini Gramatikopulo 2:6, 6:4, 6:1.

Dubl Elena Milovanović (koja je zamenila najavljenu Ninu Stojanović) i Lola Radivojević pao je posle velike borbe u super taj-brejku pred Marijom Sakari, prvom zvezdom turnira i Despinom Papamihail 6:4, 3:6, 8:10.

Sledeći duel Srbija igra protiv Švedske sutra u podne.

Selektor Dušan Vemić bio je pun hvale za reprezentativke:

- Sjajna igra Aleksandre Krunić koja je pokazala da je šljaka njena najbolja podloga. Naša mlada Mia Ristić je posle 2 sata i 10 minuta neizvesne borbe savladala iskusnu Grkinju i donela nam pobedu. U neizvesnom dublu su iskusnije rivalke ublažile poraz. Sutra je odlučujući meč za pobednika C grupe koji bi značio prolaz u plej-of za Svetsku Grupu koja se igra u novembru.

Iskusna Aleksandra Krunić i dalje je puna samopouzdanja:

- Danas sam odigrala odličan meč, osećala sam se dosta bolje nego juče, bila sam agresivna i fokusirana i pokušavala sam da ja budem ta koja diktira i uspela sam u tome. Sutra očekujem da obe igračice izađu i daju svojih 100 odsto i nadam se da će to biti dovoljno za pobedu. Šveđanke nisam gledala i malo znam o njima, ali nas ne treba da interesuje ko nam je protivnik. Nikoga ne treba potcenjivati, ali ne treba ni razmišljati preterano o timovima sa kojima igramo.

Mia Ristić je slavila posle preokreta:

- Bilo je čupavo. Jako teško. Imala sam tremu u prvom setu, ali sam se probudila, pomogao mi je selektor koga sam slušala i dala sam sve od sebe i jako mi je bitno da smo uspele da pobedimo. Znam da možemo i da ponovimo sve protiv Šveđanki. Atmosfera u timu nam je super i bodrimo se maksimalno. Tako će da bude i protiv Švedske.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike