Dominacija: Novak počistio Rusa - Đoković odigrao fantastičan meč!

09.04.2024

17:30

0

Srpski teniser razbio Romana Safijulina sa 2:0 u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu

Dominacija: Novak počistio Rusa - Đoković odigrao fantastičan meč!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Fantastičan meč je odigrao Novak Đoković u svom prvom izdanju u Monte Karlu ove sezone.

Prvi rekt sveta je za 69 minuta pobedio Romana Safijulina sa 2:0 (6:1, 6:2) i plasirao se u treće kolo prestižnog turnira gde čeka boljeg iz meča između Filsa i Musetija.

Ako se po jutru dan poznaje, onda sa mnogo optimizma očekujemo izdanja srpskog igrača u Kneževini.

Nema dileme da smo videli jednog odličnog Đokovića, iznad svih očekivanja, s obzirom da mu je ovo prvi okršaj na šljaci u ovoj sezoni, a pritom reket nije držao u ruci više od mesec dana.

Očigledno da je promena trenera, i da Ivaniševića zameni Zimonjića urodila plodom, nadamo se da će tako biti i u nastavku turnira, koji je mnogo važan za Novaka.

Što se tiče samog meča, Đoković je dominirao tokom čitavog meča, igrao u šestoj brzini, i Romanu nije dozvolio da ga nijednog trenutka ugrozi.

Totalna dominacija, kontrolisao igru, i Rus je mogao samo da vidi jedno odlično izdanje prvog reketa sveta i na kraju se zasluženo Đoković plasirao u treće kolo Mastersa u Monte Karla. 

Blog uživo:

6:2 - Novak pregazio Rusa sa 2:0

5:2 - Đoković osvaja pet gem bez izgubljenog špoena, i deli ga još samo malo da se plasira u treće kolo Monte Karla.

4:2 - Preživeo je Rus ovaj gem, jer je Novak imao tri brejk lopte, ali Roman je uspeo da stigne do drugog gema. Sve je u rukama srpskog tenisera.

4:1 - Bravo, Novak potvrdio brejk, čime je pokazao dominaciju u ovom meču protiv Romana. Još samo malo, Đokoviću.

3:1 - Kad je najvažnije, Đoković stiže do brejka i ovo znači da smo sve bliži trijumfu Đokovića u drugom kolu Monte Karla. Ne pamti se kada je Novak tako briljantno odigrao meč u Kneževini. Baš je motivisan srpski teniser.

2:1 - Novak i dalje odlično servira, Rusu ne dozvoljava nijednog trenutka da napravi brejk, što je bitno. Servis ga služi, nadamo se da će uskoro napraviti i brejk.

1:1 - Šteta, imao je Novak šansu da već sada napravi novi brejk, imaoi dve brejk lope, ali napravio je dosta grešaka i dozvolio Saiulinu da osvoji gem na svoj servis.

1:0 - Novak nastavlja u odličnom rimtu, za minut je osvojio prvi gem u drugom setu. Sve ide u najboljem redu za srpskog tenisera.

Kreće drugi set:

6:1 - Ne može bolje. Đoković je pokazao svu svoju snagu u prvom setu i počstio Rusa. Nadamo se da će nastaviti u ovom ritmu, mada je Đoković imao izlete u Monte Karlu, odlično krene, pa stane. Nadamo se da to neće biti danas slučaj.  

5:1 - Đoković je stigao na gem od osvajanja prvog seta. U jednoj mirnoj igri, Novak lako stiže do poena. Idemo, Novače!

4:1 - Skoro pola sata je bilo potrebno Romanu da osvoji prvi gem na meču. Ali, sve je u rukama srpskog tenisera, koji je sve bliži osvajanju prvog seta.

4:0 - Đoković pleše na terenu, iako uslovi za igru ne odgovaraju najboljem na svetu, to se nimalo ne može primetiti protiv Rusa.  

3:0 - Ovo je fantastično. Novak ima dva brejka prednosti, odličan tenis prikazuje prvi reket sveta. sa velikim motivom je Novak ušao u ovaj duel, sa druge strane Roman pravi dosta grešaka, što Đoković maksimalno koristi.

2:0 - Ma, tako je majstore. Đoković odbranio brejk, sve ide kako po planu. Samo tako nastavi Novače.

1:0 - Nije moglo bolje, odmah brejk na početku meča. Odličan početak Novaka Đokovića u vrlo hladnim uslovima u Monte Karlu.

Rus prvi servira u ovom duelu.

Kreće meč:

Zbog loših vremenskih uslova, meč Novaka Đokovića je kasnio negde oko dva sata. 

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković čeka na početak mastersa u Monte Karlu, a rival u drugoj rundi biće mu Roman Safijulin. Đoković se već nekoliko dana nalazi u Kneževini, gde je trenirao na šljaci i privikavao se na teren, a pored treninga, pojavljivao se i na bitnim događajima svojih saradnika.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike