Nole jasan pred Monte Karlo! Moja očekivanja nisu velika, igranje kod kuće stvara pritisak!

06.04.2024

22:41

0

Autor: G. F.

Đoković naglasio da su mu prioriteti Rolan Garos i Olimpijske igre u Parizu

Nole jasan pred Monte Karlo! Moja očekivanja nisu velika, igranje kod kuće stvara pritisak!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Pred najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem je turnir u Monte Karlu na kom, kako sam kaže, ne očekuje mnogo.

Poslednji put je na ovom mestu slavio 2015. godine, pre toga još samo jednom, i toga je veoma svestan, a može se reći da mu ta činjenica stvara i dodatnu mirnoću. Iako priznaje da mu je to jedan od najtežih turnira za igranje.

- Uvek sam voleo da igram ovde. Živim tu dugo, moje dvoje dece je rođeno ovde, kao dom mi je. Neverovatan broj sati sam proveo ovde trenirajući. Znam sve, ali igranje kod kuće stvara pritisak. Šljaka je najzahtevnija podloga. Treba mi duže da dostignem svoj najbolji nivo. Na početku karijere sam ostvarivao bolje rezultate. Poslednjih pet ili šest sezona nisu bile toliko uspešne. To se možda promeni, sjajno je što sam ovde. Nisam igrao u Majamiju, pa sam imao više vremena da treniram na šljaci.

A već pomenuta očekivanja...

- Da budem iskren, nisu velika. Kada pogledate kako sam igrao ove godine i rezultate koje sam ostvarivao ovde. Za mene, uglavnom je reč o konsolidovanju igre na šljaci i da se nadam da ću postići formu sa Rolan Garosa. Sve preko toga je bonus.

Jasno da je grend slem u Parizu bitan, ali ima nešto što je još bitnije, Olimpijske igre u istom gradu.

- One su veoma važne, uvek govorim o Olimpijskim igrama kao prioritetu. Na poslednjih nekoliko nisam uspeo da dostignem najbolji nivo. Ovaj put će biti malo drugačije. Po prvi put ćemo igrati na šljaci. Igranje pre toga na Rolan Garosu će pomoći u spremanju. Doduše, pre toga imamo mali turnir Vimbldon (smeh) i to nije idealno. U svakom slučaju, najbitniji period godine je između Rolan Garosa i US Opena. Tada morate da budete spremni mentalno i fizički - zaključio je Đoković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike