Jelena Janković izašla iz ilegale: Ne zanimaju me mediji, šta jedem, pijem, dotakla se Novaka!

24.03.2024

09:02

0

Bivša prva igračica sveta dala prvi intervju nakon što je pre sedam godina završila karijeru

Jelena Janković izašla iz ilegale: Ne zanimaju me mediji, šta jedem, pijem, dotakla se Novaka!
Novak Đoković i Jelena Janković - Copyright MN Press

Srpska teniserka Jelana Janković završila je karijeru pre sedam godina, i od toga se povukla iz javnosti, napominjući da se udaljila od medija, kako bi uživala u privatnosti posle bogate karijere.

Ipak, izašla je u susret slovenačkom "Dnevniku" tokom boravka u Portorožu tokom konferencije na manifestaciji "Sport menja svet".

- Uživam posle bogate karijere. Već tri godine sam majka, živim mirnim životom. Udaljila sam se od medija, ovo mi je prvi intervju posle mnogo godina. Želim da imam privatnost. Kada sam igrala bilo je drugačije. Ljudi su navijali za mene i osećala sam odgovornost da im kažem više. Sada želim mir i neću da budem u centru pažnje. Gde jedem, šta pijem i gde putujem, to su moje privatne stvari. Srpski mediji bi želeli više da znaju o mom životu ali poštuju ovaj moj stav - poručila je Jelena Janković.  

Naravno, neizbežno pitanje je bilo vezano za Novaka Đokovića i njegovu dominaciju u svetu tenisa.

- Ponekad razgovaramo, a ja mu redovno čestitam na uspesima koji su po mom mišljenju nadljudski. Pravi je ambasador naše zemlje, oborio je skoro sve rekorde. Želim da posle karijere uživa sa svojom porodicom do kraja života.

Jelena Janković je jedna od tri teniserke u istoriji ovog sporta, koja je bila prva na WTA listi, a da nije osvojila nijedan grend slem u karijeri.

- Biti broj 1 na svetu je najviše što neko u tenisu može da postigne. Sanjala sam to kao dete. Biti najbolji na svetu je veliki podvig, dok gren slem može da osvoji i 50. ili 100. teniserka na svetu. Naravno, da bih volela da sam osvojila i neki pehar velike četvorke. Ali najčešće me je sprečavala Žistin Enan, koju sam nekoliko puta imala na kolenima ali se uvek izvlačila.

Bivša srpska tensierka je posebno isticala njene pobede nad Serenom Vilijams.

- Zaista sam je pobedila četiri puta!? Mogu da budem ponosna na to. Kao i na činjenicu da sam i Serenu i Venus savladala za manje od 24 časa na istom turniru. Malo ko je tako nešto uspeo. Sećam se da sam u jednom trenutku imala pozitivan rezultat sa Serenom, ali me je u poslednjim mečevima redovno pobeđivala. Mnogo je uradila za tenis i mnogo je poštujem – pohvalila je rivalku od koje je izgubila jedino gren slem finale, na Ju-Es openu 2008 - zaključila je Jelena Janković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike