Srbija ima svetlu budućnost! Luna napravila ogroman podvig!

23.03.2024

12:17

0

Autor: A. S.

Svaka čast!

Srbija ima svetlu budućnost! Luna napravila ogroman podvig!
Luna Vujović na Vimbldonu 2023 - Copyright Profimedia

Srbija ne mora da brine za budućnost kada je u pitanju ženski tenis!

Mlada Luna Vujović je sa 14 godina rešila da se prijavi za prvi fjučers u profesionalnoj karijeri i napravila ogroman podvig - stigla je do finala turnira u Antaliji i to na spektakularan način.

U polufinalu, Luna je bila bolja od Ruskinje Anastasije Zolotareve, inače 706. igračice na svetu i to nakon dva teška seta koja je dobila u taj-brejku.

Luna je prošla tri kola kvalifikacija, zatim je u glavnom žrebu upisala četiri pobede i stigla do Ruskinje, koja nimalo nije bila lak rival.

Iskusnija i starija rivalka je vodila sa 3:0, kada je Luna preuzela stavr u svoje ruke, da bi u 11. gemu stigla i do preokreta. Tako je Vujovićeva obezbedila prvi taj-brejk, u kome je i slavila, a ni drugi set nije bio ništa mirniji.

Za razliku od prvog, koji je krenuo mirnije bar za jednu igračicu, sada su se brejkovi nizali, a Luna je ponovo jurila rezultat. Sa 4:1, stigla je na 4:4, usledio je neizvestan finiš, ali je drugu meč loptu iskoristila za najveću pobedu u seniorskoj karijeri! U finalu je čeka 728. teniserka sveta, Denislava Gluškova.

Inače, Luna je aktuelna evropska šampionka i šampionka Vimbldona za igračice do 14 godina i prava budućnost ovog sporta, kako u Srbiji, tako i na svetskoj sceni!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike