Koliko još Novak može da proizvodi ratničku energiju, teniski bogovi se igraju sa upaljačem i kerozinom! Britanci peckaju Đokovića!

18.03.2024

13:54

0

Autor: A. S.

A dodelili su mu i poređenje sa mungosom

Koliko još Novak može da proizvodi ratničku energiju, teniski bogovi se igraju sa upaljačem i kerozinom! Britanci peckaju Đokovića!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Dva iznenadna poraza Novaka Đokovića na startu sezone, nikoga nisu ostavili ravnodušnim, a kritičari Srbina su jedva dočekali ovakav rasplet situacije kako bi se sladili neuspehu.

Britanski Gardijan objavio tekst pod naslovom - Može li Đoković još uvek da nađe ratničku energiju i da se bori sa novom generacijom u tenisu?

Britanci su navodno zabrinuti nakon Novakovog poraza na Australijan openu, a potom i Indijan Velsu. Plaši ih i odluka da se povuče i ne igra na mastersu u Majamiju, pa u tekstu postavljaju brojna pitanja, ali i peckaju najboljeg tenisera sveta.

- Jedan od najvećih boksera Arči Mur imao je 47 godina i bio je šampion sveta kada je bolje od svih ostalih objasnio zašto mnogi besmrtni sportisti odbijaju da odu mirno u noć. 'Ja sam kao stari mungos koji pokušava da nadmudri mlađe. Kao pijanica u kafani koja želi još jedno piće pred povratak. Želim još jedan nokaut za kraj. I onda još jedan. Neki kažu da je najbolje kada se povučeš bez poraza, ali pravi šampion treba da završi na onaj način na koji je ušao' - citatom Mura Gardijan počinje priču o Novaku, a autor potom u dilemi, postavlja pitanje:

- Setio sam se njegovih reči dok sam gledao šokantan poraz Đokovića od 123. igrača sveta Luke Nardija. Onda sam gledao duel Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, pa Španca kako osvaja titulu protiv Danila Medvedeva. Tada sam se zapitao koliko dugo još Novak može da priziva tu ratničku energiju i da osvaja više grend slemova svake godine. Nije to bio samo verovatno najgori poraz u njegovoj karijeri na velikom turniru, već treći u 11 mečeva u 2024. godini. Možda je, bar za sada, prerano pričati o predaji baklje sledećoj generaciji, ali je ovo verovatno prvi put da su teniski bogovi okolo i da se igraju sa kerozinom i upaljačem.

Britanci potom ističu Novakov fokus iz 2018. godine, kada je poražen na Indijan Velsu, a potom osvojio tri grend slem titule, ali ne zaobilaze ni njegove godine.

- Neki će sigurno spomenuti i da je Novak osvojio tri grend slema prošle godine i Završni masters, kao i da je 2018. godine izgubio od Tara Danijela u Indijan Velsu i onda se vratio i osvojio slemove i da mu je verovatno to trenutno fokus. Da, sve to je istina, ali Novak u maju puni 37 godina i čak ni on ne može da beži od krštenice zauvek. Vidi se to i po prognozama kladionice gde je Alkaraz favorit na Rolan Garosu, slične kvote su i za Vimbldon. Siner i Karlos poštuju Srbina, ali ga se više ne plaše. Šta god da se dogodi u narednom periodu, ali taj stari mungos će želeti još grend slem trofeja. Zato će Roland Garos i Vimbldon ove sezone biti zanimljiviji nego inače - zaključuje se u tekstu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike