Micić je za kratko vreme dobio poverenje u Šarlotu, ali hoće još: Još se pronalazim, radim svaki dan kao da mi je 20 godina!

12.03.2024

14:24

0

Autor: G. F.

Srpski košarkaš naglasio da se trudi da pronađe balans i idealnu kombinaciju za svoju, ali i igru Hornetsa

Micić je za kratko vreme dobio poverenje u Šarlotu, ali hoće još: Još se pronalazim, radim svaki dan kao da mi je 20 godina!
Vasilije Micić - Copyright Tanjug/AP Photo/Nell Redmond

Trejd iz Oklahome u Šarlot za srpskog košarkaša Vasilija Micića bila je odlična stvar.

Zahvaljujući znanju i košarkaškoj veštini, kao i nekim spletom okolnosti, Micić je u Hornetsima za kratko vreme stigao do veoma važne uloge.

U februaru je u proseku ubacivao 13,8 poena i imao 6,2 asistencije po meču, a i minutaža mu je sve veća i veća. Ali to nije nešto što će zadovoljiti našeg internacionalca.

- I dalje se pronalazim. Sve je mešavina situacije koja me je zatekla. Imamo dosta povređenih igrača i to je nešto što mi je otvorilo veliki prostor u pogledu minutaže. Ali u isto vreme imam 30 godina i već sam nekako oblikovao svoju igru. Dolazim posle pet godina igranja na isti način. Dakle, nije lako prilagoditi se da bi se uklopio u tim kome je potrebno više kreatora ili dodavača, šta god da je. Pokušavam da pronađem miks, da budem agresivan, da postižem poene. Ali u isto vreme da igram na pravi način - rekao je Micić za američke medije, a preneo mozzartsport.

Iako ima 31 godinu i jedan je od najstarijih novajlija, Vasilije želi da se dokaže i u NBA ligi.

- Pokušavam da budem agresivan, da dođem do reketa, da pronađem otvorenog čoveka. Imamo mnogo talenta i tako pokušavam da postignem balans. Ponekad, ako postoji prostor, idem na koš, jer ne želim da misle da sam samo dodavač, nažalost u modernoj košarci ne možete više tako da igrate. Morate biti sposobni za više. Radim svaki dan na svojim veštinama. Čak i sada radim iste stvari na kojima sam radio sa 20 godina. Dakle, mogu da budem sve bolji i bolji u različitim stilovima i različitim delovima terena. Želim da ostanem opasan po koš, ali i da održim balans u svojoj igri.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike