Loše veče za Srbe u NBA! Uzalud Bogdanove trojke i status najboljeg strelca (VIDEO)

11.03.2024

08:09

0

Autor: D. N.

Majami je baš "tesno" izgubio kao domaćin

Loše veče za Srbe u NBA! Uzalud Bogdanove trojke i status najboljeg strelca (VIDEO)
Bogdan Bogdanović - Copyright Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Košarkaši Atlante su poraženi na svom terenu od Nju Orleansa. Pelikans su slavili sa 116:103, uprkos odličnoj partiji našeg Bogdana Bogdanovića.

Kapiten Srbije je bio najefikasniji u svom timu, sa učinkom od 25 poena za 36 minuta na terenu. Šutirao je 7/15 za tri poena, 2/4 za dva, a slobodna bacanja nije ni izvodio. Učinak je upotpunio sa sedam dodavanja i jednom uhvaćenom loptom.

Iza Bogdanovića po učinku je bio Dedžonte Marej sa 23 poena, dok je Klint Kapela takođe upisao dabl-dabl od 18 poena i 14 skokova. Marej je imao 11 asistencija.

Na drugoj strani, u redovima Nju Orleansa, Trej Marfi je ubacio 28 poena (6/13 za tri), dok je Zajon Vilijams dao jedan poen manje. Si Džej Mekalum je dodao 20 poena na konto gostiju.

Posle ovog meča, Atlanta je na 29-35 na Istoku na desetom mestu, dok je Nju Orleans na petom mestu Zapada sa 39-25.

Igrao je i Majami našeg Nikole Jovića, ali se ni on nije radovao. Njegov Majami je "tesno" izgubio od Vašingtona - 110:108.

Jović koji je nedavno bio isključen, na terenu je proveo 23 minuta, uz učinak deset poena, uz šest skokova i četiri asistencije. Šutirao je 2/2 za dva, 1/4 za tri i 3/3 sa linije za slobodna bacanja. Treba napomenuti da je bio i starter.

U redovima Hita prednjačio je Džimi Batler sa 23 poena, a pratila su ga trojica sa po 16. To su bili Dankan Robinson, Bem Adebajo i Teri Rozijer.

Za tim iz glavnog grada SAD, Kajl Kuzma je sa 32 poena, dok je deset manje ubacio Kori Kispert. Sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde, Zufera Avdije, Deni ubacio je 16 i bio treći strelac tima.

Majami je na osmom mestu Istoka sa 35-29, dok je Vašington na pretposlednjem, 14. mestu. Učinak "čarobnjaka" je 11-53.

Hjuston je kao gost pobedio Sakramento sa 112:104, a u ekipi Roketsa ponovo nije bilo Bobana Marjanovića. Meč je gledao sa klupe.

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike