Novakova vladavina se nastavlja! Sve je spremno za rušenje Federerovog rekorda!

11.03.2024

09:42

0

Autor: D. N.

Dok čeka meč trećeg kola Indijan Velsa, najbolji svetski igrač čuva prvu poziciju na ATP listi

Novakova vladavina se nastavlja! Sve je spremno za rušenje Federerovog rekorda!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Trenutno najvažnije vesti vezane za tenis su one o Masteru u Indijan Velsu. Na njemu učestvuje i Novak Đoković koji je nastavio vladavinu. Kao i svakog ponedeljka, objavljena je nova ATP lista. Tako je Srbin, najbolji svetski igrač započeo 416. nedelju na vrhu.

Đoković ima 9.675 bodova, 870 više u odnosu na drugoplasiranog Španca Karlosa Alkaraza, koji se plasirao u osminu finala Indijan Velsa pobedom protiv Feliksa Ožea-Alijasima.

Na trećem mestu je Italijan Janik Siner, slede ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Nemac Aleksander Zverev, Danac Holger Rune i Poljak Hubert Hurkač. Deveti je Norvežanin Kasper Rud, a deseti Australijanac Aleks de Minor.

Rud je napredovao za dva mesta, dok je De Minor pao za jednu poziciju. Ostali igrači iz prvih deset su ostali na prethodnim mestima.

Printscreen/ATP Tour
 

Kako sada stvari stoje, jasno je da će srpski as ostati na čelu liste najmanje do 8. aprila, bez obzira na učinak na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Do tada će "skupiti" 419 nedelja na vrhu i sa 36 godina i 322 dana oboriti rekord Rodžera Federera kao do sada najstarijeg tenisera na prvom mestu.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere i Dušan Lajović su pali za po jedno mesto i sad su na 36, odnosno 56. mestu, dok je Miomir Kecmanović napredovao za šest pozicija i trenutno je 47. igrač sveta.

Printscreen/ATP Tour
 

Hamad Međedović je pao na listi za tri pozicije i nalazi se na 119. mestu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike