Marija posle ovoga oca nije mogla da pogleda u oči! Šarapova priznala šta je prethodilo situaciji koja joj je promenila život!

05.03.2024

11:19

0

Autor: A. S.

Da li je mala Maša izdala oca?

Marija posle ovoga oca nije mogla da pogleda u oči! Šarapova priznala šta je prethodilo situaciji koja joj je promenila život!
Marija i Juri - Copyright Profimedia

Ako je u nekom sportu tipično da je jedan od roditelja u ulozi trenera svom detetu, to je u tenisu. Možda i najpoznatija i najuspešnija saradnja bila je u porodici Vilijams, gde je tata Ričard godinama trenirao i Serenu i Venus i bio najzaslužniji što su Amerikanke dotakle zvezde.

Pored porodice Vilijams, saradnju sa tatom imala je i Marija Šarapova, ali ta priča ima nešto drugačiji rasplet. Naime, Juri je od ranog detinjstva trenirao Mariju, a zatim odlučio da se ona preseli u Ameriku, gde će se posvetiti samo sportu.

Njegova ideja je imala uspeha, mala Maša je postala velika šampionka, međutim, njihov odnos je ubrzo narušen.

Prilikom gostovanja sada već bivše ruske teniserke u jednom američkom podkastu, govorilo se i o odnosu sa ocem.

U jednom trenutku sam morala da mu kažem da više neće biti moj trener. Videla sam da taj momenat dolazi, ali nisam znala kako to da uradim - rekla je Marija, svesna da je to veoma bolan trenutak za oboje:

Za oca koji je toliko bio umešan u sport, pogotovo tenis, ko je sa svojom ćerkom osvojio gren slemove, tako nešto je veoma teško. Međutim, on je već na neki način bio spreman. Najveći poklon koji mi je dao je bilo prihvatanje da će jednog dana morati da se udalji od moje karijere.

Do prekida saradnje došlo je početkom 2008. godine, nakon što je osvojila Australijan open.

Odlučila sam da je to najbolje da učinim mejlom. Tako ću najbolje izraziti svoje misli i biće mi najjednostavnije. Tata je znao da će se tako nešto dogoditi ali verovatno nije očekivao da ću to uraditi odmah posle osvajanja svoje treće gren slem titule. Nisam mogla da mu pogledam u lice.

Juri Šarapov nikada nije dobio zvaničan otkaz, ali je bio manje uključen u karijeru svoje ćerke, čime su se bavili neki drugi treneri. Marija je u međuvremenu 2020. godine okončala tenisku karijeru, sa 36 odvojenih titula i kao jedna od najbogatijih sportistkinja u istoriji. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike