Lepa Maša i Nole pre 15 godina na US Openu, dan kada je svet navijao za početak njihove romanse (VIDEO)

23.09.2022

13:43

0

Autor: 24sedam

Kakve su to ovacije bile za 20-godišnjeg Srbina

Lepa Maša i Nole pre 15 godina na US Openu, dan kada je svet navijao za početak njihove romanse (VIDEO)
nole1 - Copyright pritnscreen

Pre tačno 15 godina Njujork je priredio najveće ovacije za Novaka Đokovića na US Openu, a svet je navijao da mladi 20-godišnji Srbin i mlada 20-godišnja Ruskinja Marija Šarapova postanu akteri stvarne teniske romanse.

Đoković je tog dana pre deceniju i po igrao svoje prvo grend slem finale protiv Rodžera Federera. Prvo i poslednje koje je izgubio od Švajcarca, iako će se kasnije sastati preko 40 puta, ali više nije bilo kikseva od strane Srbina kada bi krenula borba za trofej na jednom od četiri najveća turnira.

Šarapova se našla na tribinama teniskog stadiona da bi bodrila svog prijatelja i vršnjaka, a domaćim i stranim medijima to je bilo dovoljno da počnu sa spekulacijama o njihovoj ljubavnoj vezi.

Od svega toga, ipak, ništa nije bilo.

Novak je već bio u vezi sa današnjom suprugom Jelenom, dok je Marija dugo tražila srodnu dušu. Bila je u vezi sa Bugarinom Dimitrovom, slovenačkim košarkašom Sašom Vujačićem, da bi posle nekoliko manjih veza oslonac pronašla u Englezu Aleksandru Gilksu sa kojim je nedavno dobila dete.

 

 

Meč u Njujorku ostaće zapamćen i po ovacijama koje je dobio Đoković posle 7:6, 7:6 i 6:4 za Federera. Iako je izgubio jednu stvar je ipak shvatio i o tome je juče u prisustvu svog rivala i pričao kada je od novinara dobio pitanje "koje finale grend slema voli da se seti"

-  Grend slem finale 2007. godine - rekao je Nole.

- Sad hoćeš da budeš fin prema meni - dobacio je Švajcarac.

-  Nisi čuo do kraja! Tada sam izgubio, ali sam shvatio da mogu igram sa najboljima. A volim i finale na Vimbldonu 2019. godine.

Taj duel i poslednje finale na grend slemu, Novak je dobio posle maratona u petom setu - 13:12!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike