Novaku možete samo da se divite! Nema dileme da je najbolji teniser u istoriji!

17.02.2024

09:37

0

Autor: G. F.

Čuveni Francuz, svojevremeno 10. igrač na svetu, Luka Puj uporedio Đokovića, Federera i Nadala

Novaku možete samo da se divite! Nema dileme da je najbolji teniser u istoriji!
Luka Puj - Copyright Profimedia

Iskusni francuski teniser Luka Puj, svojevremeno i 10. igrač sveta dobio je zadatak da izabere najboljeg svih vremena, i nije imao nikakvu dilemu.

GOAT može biti samo jedan, a njegovo ime je Novak Đoković. Napravio je Puj i poređenje sa Federerom i Nadalom, te jasno objasnio zbog čega je njegov izbor srpski as.

- Za mene je najveći Novak Đoković. Mislim da je u srcima ljudi Federer zbog njegove aure, onoga čime odiše, zbog njegove klase, ali i karaktera koji ga krasi - rekao je Puj, pa pojasnio:

- Ali, mi govorimo o GOAT-u u tenisu, o rezultatima, statistici. I za mene, danas, Đoković je najbolji teniser svih vremena!

Francuz je dodao da je njegova odluka krajnje objektivna i to potkrepio sledećim činjenicama:

 

 

- Kada sam bio dečak za mene su više značili Federer i Nadal jer sam više odrastao u njih na samom početku. Ali to što Novak danas radi, to što se razvija i podiže nivo u tim godinama je neverovatno i za svako divljenje. Ima 36 godina, za njega je 19, 20 godina karijere, osvojio je skoro 100 titula i još je "gladan"! Ono što je posebno neobično je da i dalje izgleda najsvežije na zemlji - poručio je Puj u intervjuu za Eurosport, pa zaključio:

- Mislim da može da igra još dve, tri, čak i četiri godine. Pitanje je da li će imati želju za to. Želju da nastavi da se bori, da žrtvuje neke stvari kako bi bio na najvišem nivou. Ako mene pitate, on ima energije da još dugo, dugo igra.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike