Australijan open, 12. dan: Znaju se imena finalistkinja u Melburnu, a mnogo se priča o Novaku! (FOTO)

25.01.2024

23:03

1

Autor: D. N.

Ima i informacija o najboljem svetskom teniseru Novaku Đokoviću

Australijan open, 12. dan:  Znaju se imena finalistkinja u Melburnu, a mnogo se priča o Novaku! (FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Pred nama je novi dan na Australijan openu, 12. po redu. Kao što ste navikli, uživo smo ispratili najvažnija dešavanja iz Melburna.

Pošto je završnica prvog grend slem turnira u sezoni sve bliže, događaja je sve manje. Ipak, uvek se ponešto dešava.

Tako smo u četvrtak dobili finalistkinje ženskog singla. U borbi za prvi grend slem trofej u sezoni kod dama boriće se Arina Sabalenka i Ćinven Ženg.

Blog uživo

 

13.50 - Ženg je prva Kineskinja koja se posle deset godina plasirala u grend slem finale. To je pre nje učinila Na Li koja joj je i idol.

13.46 - Poznata je i druga finalistkinja. Ćinven Ženg iz Kine je pobedila Ukrajinku Dajanu Jastremsku sa 2:0 (6:4, 6:4) i za trofej će se boriti protiv aktuelne šampionke Arine Sabalenke.

12.25 - O predstojećem polufinalu Đoković - Siner govorio je Simone Vanjoci, trener mladog italijanskog tenisera.

- Zaista smo srećni što smo u ovoj poziciji i time kako je Janik odigrao prvi deo turnira. Predstojeće polufinale predstavljaće mu još jedno divno iskustvo i pokušavamo da mu pristupimo bez prekomernog pritiska, uvek s osmehom na licu - rekao je Vanjoci.

- Razlika u odnosu na taj meč (poraz u polufinalu Vimbldona) leži upravo u činjenici da je to Janiku bilo prvo polufinale, celokupni doživljaj je drugačiji. Sada ima više samopouzdanja, uzevši u obzir odlične rezultate u poslednjih nekoliko meseci, kao i kontinuitet koji je pokazao. Mislim da će sada više verovati u pobedu protiv najboljeg igrača svih vremena, na tako velikom stadionu - dodao je Vanjoci.

Podsetimo, polufinale je na programu u petak u ranim jutarnjim časovima (4.30) po srednjevropskom vremenu.

11.34 - Arina Sabalenka je u finalu. U polufinalu je pobedila Koko Gof sa 7:6 i 6:4 i imaće priliku da odbrani titulu.

11.02 - Džon Mekinro tvrdi da je Đoković najbolji teniser svih vremena, a poredio ga je i sa Majklom Džordanom.

9.45 - Karlos Alkaraz koji je eliminisan u četvrtfinalu pričao je o predstojećim mečevima. Tako, Španac misli da Novak Đoković može da bude poražen.

- Mislim da igrači koji su se plasirali u polufinale imaju taj nivo igre da mogu da pobede Novaka. Hajde da vidimo. Nije lako pobediti Novaka na bilo kom turniru, a milim da je to teže uraditi na grend slemu. sledi mu dule sa Janikom Sinerom, koji igra neverovatan tenis.

Nije izgubio set na ovom turniru. To znači da on ima nivo tenisa i kapacitet da pobedi Novaka. Gledaću te mečeve i da, mislim da svi igrači koji su polufinalu mogu da ga pobede - rekao je Alkaraz.

8.53 - Danas su na programu polufinala ženskog singla. Za mesto u finalu će se boriti Koko Gof i Arina Sabalenka, odnosno Ćinven Ženg i Dajana Jastremska.

 

8.45 - Takođe, pojavila se i vest da je najbolji svetski teniser morao da prekine trening.

8.40 - Saznali smo kada će Novak Đoković igrati protiv Janika Sinera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike