Zverev dočekan zvižducima, pa biranim rečima o rivalima i Australiji: Igrao sam sa jednim od najboljih na svetu…

24.01.2024

17:42

0

Autor: A. S.

Nemac se našao u nezgodnoj situaciji, ali bitno da igra polufinale grend slema

Zverev dočekan zvižducima, pa biranim rečima o rivalima i Australiji: Igrao sam sa jednim od najboljih na svetu…
Aleksander Zverev - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Nemački teniser Aleksander Zverev upisao je jednu od najvećih pobeda u karijeri i to u četvrtfinalu Australijan opena. Nemac je sa 3:1 savladao Karlosa Alkaraza, a nakon trijumfa, u izjavi za medije, bio je dočekan zvižducima.

Biranim rečima je Zverev govorio o gledaocima u Australiji, ali i predstojećem rivalu.

- Igrao sam sa jednim od najboljih na svetu… Ili je broj jedan ili je broj dva, osvojio je dva slema. Svi smo ljudi, kada sam vodio toliko, mozak počne da radi, razmišlja se, što nije uvek dobro. Ali nisam popustio u četvrtom setu, i uspeo sam da završim - rekao je Aleksander Zverev posle meča i prokomentarisao trajanje meča, koji je završen daleko posle ponoći po lokalnom vremenu:

- Osećam se dobro, haha. Imam mnogo krvi pod noktima, to je bolno, kada se mnogo trči, to se vrati, i moram opet da povijem. Radije bih da me boli, a da sam u polufinalu, nego da sam kod kuće i da me ništa ne boli.

Nemac je zbog povrede napravio dužu pauzu, koja je sada prošlost.

- Bio je to težak trenutak u mom životu. Mnogi su izgubili od Rafe na Rolan Garosu, ali posle toga mi je bilo u glavi da sam bio blizu broja jedan. Počeo sam od nule, vratio se u top 10 i ovde sam sada.

Na kraju, prokomentarisao je i narednog rivala, Danila Medvedeva, koji je savladao Huberta Hurkača.

- Medvedev me razbija u poslednjih godinu i kusur dana, ali možda je ovo mesto – uvek kažem da volim da igram u Australiji, publika je ovde najbolja i računam na vašu pomoć. Publika ovde ima znanje o tenisu, a jednako su glasni kao u Njujorku. Pričam previše, hoćete da spavate, umuknuću - zaključio je Aleksander Zverev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike