Bravo, Mišo! Posle drame u petom setu, Kecmanović izbacio Nemca! (FOTO)

18.01.2024

09:28

0

Autor: D. N.

Meč je trajao skoro tri i po sata, i sada ga čeka Amerikanac

Bravo, Mišo! Posle drame u petom setu, Kecmanović izbacio Nemca! (FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte

Miomir Kecmanović se plasirao u treće kolo, odnosno 1/16 finala Australijan opena. Srpski teniser je posle tri sata i 26. minuta pobedio Jan Lenarda Štrufa rezultatom 3:2 (6:4, 1:6, 7:6, 1:6, 7:6).

Tako je 60. igrač na ATP listi eliminisao bolje plasiranog Nemca, koji je na 25. poziciji. Ovo je bio treći međusobni duel srpskog i nemačkog tenisera, a prvi trijumf Kecmanovića.

 

 

Kecmanović je prvi set protiv Štrufa dobio rezultatom 6:4. Nemac je briljirao u drugom setu, a svom rivalu je u ovom delu meča prepustio samo jedan gem. Velika borba viđena je u trećem setu, koji je tek u taj-brejku pripao srpskom teniseru rezultatom 7:6 (7:5).

Štruf je uspeo da izjednači na 2:2, pošto je četvrti set dobio rezultatom 6:1. Pobednik meča odlučen je u taj-brejku petog seta, koji je pripao srpskom teniseru rezultatom 11:9.

Sada ga čeka duel sa Amerikancem Tomijem Polom koji je na 14. poziciji. Pol je u svom meču drugog kola savladao Britanca Džeka Drejpera, rezultatom 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 7:5). Kecmanović i Pol odigrali su tri međusobna duela u karijeri, a srpski teniser vodi 2:1 u pobedama.

Tako je Srbija ostala sa još jednim predstavnikom u muškom singlu u Melburnu, pošto će Novak Đoković svoj meč odigrati sutra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike