ATP kup se igra, ali šta još ne znamo vezano za turnir na kome Srbija brani titulu

18.12.2020

15:46

0

Autor: D. B.

Ko će biti među 12 timova, kakav je sistem takmičenja, ko ne ispunjava uslove...

ATP kup se igra, ali šta još ne znamo vezano za turnir na kome Srbija brani titulu
Copyright Profimedia/Peter Dovgan

Pre par dana sazali smo da će se i sledeće godine održati ATP kup. Ruku na srce biće to skraćena verzija prošlogodišnjeg turnira na kome je Srbija odnela trijumf, održaće se se samo u Melburnu, a ne po čitavoj Australiji kao ove godine godine, ali to je manje-više to što je poznato.

Nekoliko je nepoznanica pred čitavim teniskom svetom, a najvažnija je ona – kojih 12 timova će se nadmetati i ko će od najboljih igrača sveta uopšte biti u njima.

Pročitajte još

Logika nalaže da bi trebalo da to bude najboljih 12 sa prethodnoh i da će to biti – Srbija, Španija, Austrija, Rusija, Švajcarska, Grčka, Nemačka, Argentina, Italija, Japan, Francuska i Kanada. Ali, dali će svi oni igrati?

Otvoreno je i pitanje da li će Australija, kao domaćin imati specijalnu pozivnicu i da li će Grčka zbog manjka igrača u TOP 100 ostati bez mesta. Dalje, da li će odluka Rodžera Federera o učešću na Australijan openu igrati bilo kakvu ulogu u tome da li će Švajcarska igrati na ovom turniru ili da li će navcionalni tim Južnoafričke republike biti u konkurenciji…

Ne znamo ni u kom formatu će se ovo tamičenja održati, osim što je saopšteno da će biti mečevi biti igrani od 1. do 5. februara. Ostaje pitanje da li će ATP napraviti četiri grupe po tri tima čiji će pobednici igrati u polufinalu  ili će se takmičenje organizovati po sistemu tri grupe po četiri od od koji bi pobednici u polufinale i najbolji drugoplasirani tim. Ili neki potpuno drugačiji sistem…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike