Deo Noletove istorijske pobede može biti vaš! Prodaje se jedan od najdragocenijih suvenira iz Novakove karijere!

29.11.2023

19:16

0

Autor: A. Š.

Reket sa kojim je najbolji teniser sveta osvojio prvi Rolan Garos nalazi se na aukcijskoj prodaji

Deo Noletove istorijske pobede može biti vaš! Prodaje se jedan od najdragocenijih suvenira iz Novakove karijere!
Reket s kojim je Novak Đoković osvojio prvi Rolan Garos - Copyright Profimedia/Herve Blomet/SIPAN

Rekviziti najboljih sportista sveta jedni su od najzanimljivijih predmeta svakom kolekcionaru prilikom aukcijskih prodaja. Pasionirani ljubitelji sporta i određenih sportista spremni za da izdvoje i stotine hiljada dolara kako bi u svojoj kolekciji imali dres, loptu, par patika/kopački…

Ovih dana na aukciji se našao i jedan predmet i te kako zanimljiv sportskim fanaticima u Srbiji, a posebno navijačima Novaka Đokovića.

Naime, aukcijska kuća „SCP auctions“ nedavno je na prodaju postavila reket s kojim je najbolji teniser sveta 2016. godine u Parizu došao do prvog „Kupa musketara“.

Podsetimo, Nole je 5. juna pre sedam godina prvi put u karijeri osvojio Rolan Garos savladavši u finalu Endija Mareja posle preokreta (3:6, 6:1, 6:2, 6:4), došavši tako do 12. grend slem trofeja u karijeri i, još važnije, u posed sva četiri najvažnija pehara u „belom sportu“.

Pošto je osvojio poslednji poen, Nole je reketom na šljaci „Filipa Šatrijea“ nacrtao veliko srce, a potom ga bacio na tribine, gde se ubrzo našao u rukama Ebi Doerti.

Profimedia/Jacovides - Moreau/Bestimage
 

- Sve je bilo kao usporeni snimak. Samo ga je bacio u gomilu. Imala sam trenutak „O moj Bože, jer je reket išao pravo ka nama. Pogodio me je u ruku i pao na zemlju. Odjurila sam do njega, stavila nogu na dršku – ispričala je Ebi i dodala:

- Posle meča strčala sam do mesta gde je Novak izlazio sa terena. Želela sam da se potpiše na reket, ali nisam uspela da privučem njegovu pažnju.

Priznala je Edi da je teško donela odluku da reket stavi na prodaju.

- Imate zaista kul komad sportskih suvenira, ali on stoji u mom ormanu već šest godina – ispričala je Edi Doerti.

Pre nego što se Noletov šampionski reket našao na aukciji, najpre je profesionalno uparen kako bi se potvrdila njegova autentičnost. Uz Ebinu ulaznicu sa finalu Rolan Garosa, zaključeno je da ne Novak sa istim reketom igrao polufinale Otvorenog prvenstva Francuske protiv Dominika Tima, a potom je s njim u borbi za trofej porazio i Mareja.

Na ramu reketa još postoje tragovi šljake, kao i na dršci… Podešavanja gripa su u skladu sa onim kako se nameštaju Đokovićevi reketi, dok je na unutrašnjoj strani „grla“ reketa ispisano Novakovo ime.

Noletov istorijski reket na aukciju je stavljen po ceni od 10.000 dolara, a poslednja ponuda iznosi 19.489 dolara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike