Trojica srpskih tenisera opasno razljutila Ukrajince: Ovi momci uživaju u novcu ubica i pljačkaša!

28.11.2023

18:00

0

Autor: D. P.

Ukrajina ljuta na VTA i ATP

Trojica srpskih tenisera opasno razljutila Ukrajince: Ovi momci uživaju u novcu ubica i pljačkaša!
Copyright printscreen

Ukrajinska teniska federacija učinila je sve sa svoje strane kako bi sprečili održavanje turnira u Sankt Peterburgu na kojem je učešće potvrdilo više od 15 svetskih igrača i igračica.

Među učesnicima ove egzibicije su i dva srpska tenisera Laslo Đere i Dušan Lajović, kao i pnezionisani Janko Tipsarević.

Uprkos zahtevima da se teniserima zapreti sankcijama ako se odazovu pozivu organizatora turnira, Ukrajinci su dobili negativan odgovor od VTA, a sličan se očekuje i od ATP-a.

- 13 vrhunskih tenisera, uključujući i one koji dolaze iz Francuske i Španije igraće u Rusiji - na Ekho turniru Gasproma, koji finansira rat protiv Ukrajine Da li ATP i VTA daju svojim igračima dozvolu da učestvuju u ovom događaju kao što je to bilo 2022. godine - upitali su ljudi iz Ukrajinskog teniskog saveza.

 

- Ovaj događaj nije povezan sa VTA i mi ne podržavamo turnir koji će se održati! Igračice se takmiče na VTA turnirima po sopstvenom nahođenju, i imaju priliku da učestvuju u mečevima koji su van van sezone bez posledica - navodi VTA u svom odgovoru.

Na ovu objavu su reagovali i pojedini ukrajinski teniseri i teniserke, a najžešću kritiku uputio je bivši teniser Aleksandar Dolgopolov, koji je od prvog dana sukoba zadužio oružje i uniformu.

- Uzeti novac od ubica, silovatelja, dželata, pljačkaša i ratnih zločinaca... Ovi momci uživaju u tome. Gasprom, generalni sponzor turnira i jedan od glavnih finansijera rata - napisao je Ukrajinac.

Pored trojice naših tenisera u ovoj egzibiciji učestvovaće Bautista Agut, Paolini, Manarino, Putintceva, Bublik, Tomova, Hačanov, Kudermetova, Potapova, Šnajder, Ševčenko...

Igrači će biti podeljeni u dva tima, koje će predvoditi Nikolaj Davidenko i Anastasija Miskina.

VTA i ATP turniri su zabranjeni u Rusiji nakon invazije na Ukrajinu, ali je svetski forum saopštio da ne može sprečiti igrače da odlaze na demonstracione događaje organizovane u Putinovoj zemlji.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike