Đoković se bori za finale u Torinu! Ovo su kalkulacije sa kim bi mogao da igra u polufinalu!

17.11.2023

11:29

0

Autor: D. N.

Ove godine je sa oba moguća rivala igrao po tri puta

Đoković se bori za finale u Torinu! Ovo su kalkulacije sa kim bi mogao da igra u polufinalu!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković je zauzeo drugo mesto u zelenoj grupi na Završnom mastersu u Torinu i tako obezbedio plasman u polufinale. Konačan poredak na tabeli kreirao je jučerašnji meč u kojem je Janik Siner pobedio Holgera Runea, pa je iza Italijana najbolji svetski teniser.

Iza su Rune, Hubert Hurkač i Stefanos Cicipas koji se i povukao sa turnira. I dok se u zelenoj grupi sve zna, u crvenoj je mnogo toga otvoreno.

Standings provided by Sofascore

Ali sve će biti jasno posle današnjih mečeva Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva (14.30) odnosno Andreja Rubljeva i Aleksandera Zvereva (20.30).

Kao drugoplasirani, Đoković će u polufinalu igrati protiv prvog iz druge grupe, Ko bi to mogao da bude, postoje i kalkulacije. To mogu da budu Medvedev ili Alkaraz koji je najbliži pratilac Đokoviću na ATP listi.

Standings provided by Sofascore

Ako Medvedev pobedi...

Ako se desi da Medvedev pobedi Alkaraza u dva ili tri seta, a Zverev pobedi Rubljova u dva ili tri seta, Medvedev bi u u grupi bio prvoplasirani i samim tim bi odmerio snage sa Đokovićem. Po ovom scenariju, Zverev bi bio drugi, pa bi igrao sa Sinerom.

Druga varijanta je da Medvedev pobedi Alkaraza u dva ili tri seta, a Rubljov Zvereva nezavisno od rezultata, ponovo bi Medvedev išao na Đokovića, a Alkaraz kao drugi na Sinera.

Ako pobedi Akaraz...

Ako Španac pobedi Rusa u dva seta, onda će on biti prvi u grupi i igrati sa Đokovićem, bez obzira na rezultat meča Zverev - Rubljov. Tako da bi drugi polufinalni par činili Siner i Medvedev.

Postoje još dve opcije.

Ako Alkaraz pobedi Medvedeva u tri seta, a Zverev slavi bilo kojim rezultatom Medvedev ostaje prvi i ide na Đokovića, a Alkaraz na Sinera.

I poslednja je da Alkaraz pobedi Rusa u tri seta, a Rubljov Zvereva. U tom slučaju Španac će biti prvi i ići na Đokovića, a Medvedev biti Sinerov protivnik u polufinalu.

Međusobni okršaji

Đoković je sa Alkarazom igrao četiri puta i skor je 2:2. Čak tri puta su igrali ove sezone i to u finalima Vimbdlona i Mastersu u Sinsinatiju, kao i u polufinalu Rolan Garosa. Srbin je bio bolji u SAD i Francuskoj, a Španac u Velikoj Britaniji.

Sa Medvedevim je igrao 15 puta, a vodi sa 10:5. Ove godine tri puta, uz učinak 2:1. Poslednji mečč bio je u finalu US opena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike