Budimo realni: Ruski teniser je najbliži Đokoviću, evo šta kaže o napadu na prvo mesto

13.08.2021

19:01 >> 20:48

0

Trenutno učestvuje na Mastersu u Torontu

Budimo realni: Ruski teniser je najbliži Đokoviću, evo šta kaže o napadu na prvo mesto
Copyright AP Photo/Hamish Blair

Najbliži pratilac Novaka Đokovića na ATP listi je Danil Medvedev. Najbolji srpski i svetski teniser trenutno ima 12.113 bodova, a Rus 9.920.

Medvedev želi da prestigne na svetskoj rang listi, ali je svestan da to neće biti lako. Jedino rešenje je osvajanje titula na Grend slemovima, mada su sve tri ove godine u rukama Đokovića. Srbin je u finalu na Australijan openu slavio baš protiv Rusa, a kasnije osvajao i Rolan Garos i Vimbldon. Preostao mu je samo US open.

– Budimo iskreni, da bih postao broj jedan, protiv Đokovića nije lako jer pobeđuje u svim mečevima na Grend slemovima. Zbog toga morate da ga pobeđujete u finalima. Da sam ga pobedio u Australiji, bio bih verovatno bliži. Ali me je pobedio, i to je stvarnost – kazao je Medvede koji je pre dve godine u Njujorku igrao u finalu, a prošle stigao do polufinala.

pročitajte još:

Sada se nada i tituli.

– Samo želim da igram najbolje što mogu. Znate, ako osvojite dva Grend slema i dva Mastersa u sezoni, bićete prvi. I tome težim. Naravno da želim da budem prvi, ali za to je potrebno osvajati velike turnire – kazao je Medvedev koji je do sada osvojio 11 ATP titula, ali nijednu na Grend slemovima.

Trenutno, Rus učestvuje na Mastersu u Torontu, a u četvtfinalu ga očekuje duel sa Poljakom Hubertom Hurkačem.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike