Srbija na ivici ponora, na ivici eliminacije, najiskusnija besna: Svašta bih sebi mogla sad da kažem!

10.11.2023

21:34

0

Autor: P.K.

Nije sve izgubljeno, ostala je još jedna velika šansa

Srbija na ivici ponora, na ivici eliminacije, najiskusnija besna: Svašta bih sebi mogla sad da kažem!
Aleksandra Krunić - Copyright TSS/Srđan Stevanović

"Bili Džin King" kup reprezentacija Srbije nalazi se na ivici eliminacije od Rumunije u borbi za Svetsku grupu!

Posle dva odigrana meča u Kraljevu, Rumunija vodi 2:0 u ovom plej-ofu. U subotu se igraju tri meča i Srbija tu ima priliku da eventualno preokrene.

Prvo je Mia Ristić (353. na svetu) izgubila od Elene Ruse, 125. igračice sveta u dva seta, 7:6, 6:3.

Posle nje je na teren izašla iskusna Aleksandra Krunić (30), ali ni ona nije slavila. Žaklin Kristijan (98. na svetu) je slavila - 7:5, 6:4.

Ristić je sa 17 godina najmlađa članica reprezentacije Srbije. Ona je ocenila da je u neizvesnom meču presudilo iskustvo njene protivnice.

- Ostavila sam sve na terenu. Trudila sam se maksimalno. I bilo je napeto, ali je presudilo iskustvo protivnice. Nadam se da ću posle nekoliko ovakvih mečeva imati i ja dovoljno iskustva.

Krunićeva je takođe poražena posle dva neizvesna seta. Ona je trenutno 689. na WTA listi, a ovaj meč igra pošto se nedavno oporavila od teške povrede.

- Iako bih sebi mogla svašta da kažem zbog poraza, jer ne volim da gubim, naročito u reprezentaciji Srbije, mislim da sam odigrala dobar meč s obzirom na okolnosti. Nisam imala padove, koji su svojstveni za mečeve posle povratka iz povrede, tako da se sada okrećemo sutrašnjim mečevima, verujemo u sebe i srećna sam što sam deo reprezentacije.

 Selektor Dušan Vemić je prokomentarisao mečeve.

- Mia Ristić je igrala odlično, ali je platila danak neiskustvu u duelu sa Ruse, naročito u završnici prvog seta. Aleksandra i Žaklin su igrale sjajan meč, u kome je Rumunka opravdala mesto među 100 najboljih na planeti. Sledi nam analiza i da odredimo najbolji mogući sastav za naredne mečeve. Sutra je novi dan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike