Obožavanje Nadala i Federera kod Novaka je stvorilo želju za osvetom! Jedan od najcenjenijih trenera tvrdi: Đoković je idealan teniser!

01.10.2023 | 06:56

Autor: A. Š.

Patrik Murtoglu je još pre nekoliko godina znao da će Nole biti najtrofejnijih grend slem igrač, a sada je otkrio i razloge za takvo razmišljanje

Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sa svakim narednim osvojenim grend slemom izbija iz ruku sve više aduta onima koji pokušavaju ispred njega da stave Rafu Nadala i/ili Rodžera Federera u GOAT polemikama.

A kako vreme prolazi sve je više teniskih stručnjaka koji nedvosmisleno tvrde da je Nole najbolji igrač „belog sporta“ svih vremena. Među njima ima čak i onih koji su takav ishod prognozirali i kada je srpski as „kaskao“ za najvećim rivalima po broju osvojenih najvećih teniskih turnira.

Jedan od najcenjenijih stručnjaka današnjice Patrik Muratoglu nalazi se među njima, a sa svojim pratiocima na Instagram profilu podsetio je na svoje reči od pre nekoliko godina.

- Rekao sam da će Đoković biti rekorder po broju osvojenih grend slem trofeja u trenutku kada ih je imao 12 ili 13. Tako sam mislio iz više razloga. Pre svega, već je bio dominantan, tada je bio bolji od Rodžera i Rafe. Tačno je, Nadal uvek bio dominantan na šljaci, ali je Novak na svim drugim podlogama bio superiorniji. Takođe, još je bio mlad i znao sam da je njegovo telo u savršenoj formi – istakao je Muratoglu.

Nekadašnji trener Serene Vilijams nastavio je da sipa komplimente na Noletov račun.

- On je, za mene, savršeni sportista za tenis, a veliki adut mu je i način razmišljanja. On je zaista neko ko želi da dominira. Činjenica da nije bio voljen kao Federer i Nadal, osetio sam da je to kod njega stvorilo želju za osvetom – kazao je Muratoglu, dodavši da Novakova dugovečnost proizilazi iz njegovog besprekornog fizičkog stanja, dok su ga idealnim teniserom učinili igra kojom manje optrećuje svoje telo, kao i posvećenost ishrani i treninzima.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam