Nole priznao da nije svež pred Dejvis kup, ponovo govorio o prioritetima i otkrio koji mu je sada glavni cilj (VIDEO)

14.09.2023

15:42

0

Autor: 24sedam

Nema veće časti od nastupa za svoju zemlju

Nole priznao da nije svež pred Dejvis kup, ponovo govorio o prioritetima i otkrio koji mu je sada glavni cilj (VIDEO)
Đoković u Valensiji - Copyright TSS

Neumoran je prosto Novak Đoković. Ili prosto ne dozvoljava da ga umor sprečava. Posle napornog US Opena i istorijske 24. grend slem titule, najbolji teniser svih vremena je stigao da dođe do Beograda na nezaboravnu proslavu, noćni provod i privatne obaveze, a onda je odmah otišao u Valensiju da brani boje Srbije u Dejvis kupu.

Njegovim dolaskom je tim kompletiran, a očekuje se da Nole zaigra u petak protiv Španije.

- Uzbuđen sam što sam ponovo u Valensiji. Nisam bio nekoliko godina. Predstavljam svoju državu, nema veće časti za mene. Ranije nisam bio tu, ali se nadam da ću sada pomoći timu da stigne do Malage. Nisam svež, igrao sam puno u poslednjih nekoliko meseci. Nije bilo dovoljno vremena da se oporavim. Moram da održim intenzitet i prilagodim se novoj vremenskoj zoni.

 

 

Srbiju u petak od 15 očekuje Španija.

- Ne nam protiv koga ću igrati sutra. Ovo je timsko takmičenje gde predstavljamo našu zemlju. Sve je u tome da nađemo najbolju postavu koja će nam doneti pobedu. Pre neki dan smo ubeležili pobedu 3:0. Svaki poen je važan, mislim da se prošle godine nismo kvalifikovali zbog jednog seta. Nadam se da ću doprineti svom timu, makar bodom u singlu. Radujem se ovome. Posle US Opena imam malo vremena da se prilagodim, ali to sam znao i pre odlaska u SAD. Rekao sam da mi je prioritet Dejvis kup i grend slemovi.

Čim je govorio o prioritetima, usledilo je pitanje o daljim planovima.

- Moj plan je trenutno da igram Olimpijske igre. Nadam se da ću biti spreman, mentalno i fizički. Biće veoma gust raspored sledeće godine, biće izazov. Moj plan je da igram, jer su Olimpijske igre najvažniji sportski događaj na svetu. Tu predstavljaš svoju zemlju i sjajan je osećaj biti deo toga.

Sledeći veliki turnir je Masters u Šangaju, koji počinje 4. oktobra. Đoković još ne zna da li će igrati na njemu.

- Ne znam o Šangaju, doneću odluku uskoro. Bićete obavešteni. Ako završim sezonu na prvom mestu, to je bonus. To nije moj prioritet.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike