Đoković ostaje prvi bar do sredine oktobra! Rus mu učinio uslugu, Novak sad juri nezamislivi rekord!

22.08.2021

06:57 >> 07:39

0

Dok jednom ne svane...

Đoković ostaje prvi bar do sredine oktobra! Rus mu učinio uslugu, Novak sad juri nezamislivi rekord!
Copyright Novak Đoković, MN Press

Sjajne vesti za Novaka Đokovića! Najbolji teniser sveta ostaće na prvom mestu ATP liste najmanje do 11. oktobra.

On će tako bitno produžiti dominaciju svetskim tenisom i popraviti muški rekord, a ujedno se približiti i rekordu koji drži Štefi Graf, a za koji se mislilo da je nedostižan.

Đokoviću je naime garantovano da će na prvom mestu provesti 341 nedelju, čime će samo popraviti svoje rekorde i ostaviti daleko iza sebe Rodžera Federera, koji ima 310 nedelja. Apsolutni rekorder u tenisu je Graf sa 377 nedelja.

Ali, o čemu se radi?

Prosto, Danil Medvedev je ispao u polufinalu Sinsinatija, što znači da će Đoković sutra imati 1.133 poena više od njega pred US Open, što znači da Rus neće moći da ga stigne ni posle američkog grend slema.

Medvedev u Njujorku inače brani polufinale, a Đoković osminu finala. Rusa posle US Opena čeka odbrana velikog broja bodova. Titula u Parizu i na završenom mastersu, tako da je realno gledano teško zamisliti da će preteći Novaka do kraja godine.

Realno je očekivati da će Đoković sledeću godinu početi kao najbolji igrač sveta, sa više od 350 nedelja u vrhu. A u januaru se igra Australijan open, koji je njegovo “vlasništvo”. Zato je lako zaključiti da imamo čemu da se nadamo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike