Đoković je taj koji dominira tenisom! Runeov trener ne da na Novaka - Alkarazu davati status velike trojke nema logike!

03.08.2023

12:52

0

Autor: A. S.

Kratko i jasno, utišao javnost

Đoković je taj koji dominira tenisom! Runeov trener ne da na Novaka - Alkarazu davati status velike trojke nema logike!
Novak Đoković i Karlos Alkaraz - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Pred američku turneju, sve oči uprte su u Karlosa Alkaraza i Novaka Đokovića. I dok se srpski teniser nalazi na Balkanu, gde je sa porodicom proveo odmor, a potom i krenuo da trenira, Španac se devet dana nakon osvajanja Vimbldona vratio na teren.

Iako tek ima 20 godina, od Alkaraza se mnogo očekuje, pa ga tako mnogi vide kao igrača koji će srušiti Novaka.

Međutim, bivši trener Serene Vilijams, a sada Holgera Runea, Patrik Muratoglu, ima drugačiji pogled na okršaj trenutnog broja jedan i jednog od najboljih tenisera sveta ikada.

Uopšte mi se ne dopada ideja o izjednačavanju Alkaraza sa velikom trojkom. Sada smo u drugoj eri i velika trojka se više nikada neće ponoviti - naveo je Muratoglu i dodao:

– Velika trojka su Rodžer, Rafa i Novak, momci koji imaju više od 20 gren slem titula. Zato bilo kome u muškom tenisu prišivati etiketu velike trojke nema smisla za mene.

Naravno, Muratoglu nije želeo da potceni Karlitosa, ali je i pokušao da skine pritisak sa njega.

Đoković je taj koji dominira tenisom, a onda je došao Alkaraz i osvojio dva gren slem trofeja sa 20 godina, u neverovatnoj je poziciji i ima impresivne kvalitete. Ali davati mu status velike trojke za mene nema logiku.

Kako je istakao francuz turskog porekla, u finalu Vimbldona, Novak je osetio veliki pritisak, dok se Alkaraz bolje snašao.

Bilo je to psihološki veoma naporno finale, a Novak je bio bliži pobedi nekoliko puta. U taj-brejku drugog seta, na brejk lopti u petoj deonici, ali videla se tenzija u njegovoj igri u ključnim trenucima. On je najtrofejniji igrač u istoriji i zato je teret na njegovim ramenima ogroman. Biti veliki favorit i uvek igrati za velike rekorde donosi veliki psihološki pritisak i postane neverovatan teret - kazao je Muratoglu i dodao:

– Alkaras je umeo da to iskoristi. Bio je opušteniji u odlučujućim momentima i to mu je omogućilo da igra agresivnije i bez problema.

Na kraju, Muratoglu je podvukao:

Novak će najverovatnije biti najbolji teniser svih vremena, ekstremno je blizu tome. Već 15 godina osvaja gren slem titule. On uvek uspeva da nađe način da pobedi. Došao je kada su Federer i Nadal sve osvajali i nadmašio ih – istakao je iskusni trener.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike