Noletov sledeći skalp: Sinerova životna priča, dolazi iz skromne porodice - skijanje zamenio tenisom!

13.07.2023

12:57

0

Autor: Milan Nastić

Đokoviću neće biti lako protiv Italijana kome je glavno oružje servis

Noletov sledeći skalp: Sinerova životna priča, dolazi iz skromne porodice - skijanje zamenio tenisom!
Novak Đoković pomaže Janiku Sineru - Copyright Profimedia

Novaku Đokoviću su potrebna još dva koraka do istorije, a to je da peti put zaredom osvoji Vimbldon i da na večnoj listi sustigne Rodžera Federera, koji je osam puta podizao pehar na nezvaničnom prvenstvu sveta u tenisu.

Morate da priznate motiva na pretek, a ruku na srce to najboljem igraču svih vremena nije nikad nedostajalo.

I, partije u dosadašnjem delu Vimbldona pokazuju da je Đoković u London došao naoštren i da ga zanima samo jedno - podizanje pehara na Centralnom terenu "OI Ingland kluba".

Naravno, za to je Noletu potrebno da preskoči još dve prepreke, prva je Italijan Janik Siner, sa kojim će u petak (14. jula) u 14. 30 odmeriti snage za plasman u finale. 

Bez dileme srpski teniser je apsolutni favorit u tom okršaju, puca od samopouzdanja, to pokazuju i mečevi na Vimbldonu, ali to mora da dokaže i na terenu protiv Sinera.

Što se tiče osmog igrača sveta, njegovo glavno oružje je odličan servis, pravi bombarder, i definitivno mu zbog toga trava najviše odgovara kao podloga.

Međutim, i u drugim segmentima igre je dosta napredovao, i nikako ne smemo da potcenimo Italijana, koji će biti baš motivisan da prekine fantastičnu seriju nepobedivosti srpskog tenisera.

Naravno, treba istaći da je Sinerova sportska priča veoma zanimljiva i nesvakidašnja. 

Dolazi iz skromne porodice, gde mu je majka radila kao konobarica u planinskom mestu gde su živeli (Južni Tirol), a otac je bio kuvar.

Logično je da je Janikov prvi sport bilo skijanje, ali da se tokom godina ipak odlučio da se posveti tenisu, što se na kraju pokazalo kao dobar potez.  

Ali, vratimo se Novaku, osim, što je dominantan na terenu, gde melje sve svoje protivnike, i brojke idu u prilog Đokoviću.

Nole je upisao 88. pobedu na Vimbldonu, 41. zaredom na Centralnom terenu i u Londonu je neporažen već četiri godine.

Profimedia
 

Kakvu impozantna statistika, moramo to da priznamo i da se poklonimo najboljem teniseru svih vremena - "kapa dole majstore", a nadamo se da ćemo ponovo da se radujemo u nedelju 16. jula kada osmi put bude podizao pehar na nezvaničnom svetskom prvenstvu u tenisu.

Tako bi po broju titula sustigao Federera, i time začepio usta "hejterima", koji kao argument upravo ističu taj podatak, kako je  Švajacar osvojio više Vimbldona.

Iskreno se nadamo da će im Đoković i taj dokaz izvući iz rukava, pa da vidimo šta će onda da kažu na temu ko je najbolji teniser na svetu.

Ali, kako naš narod kaže - idemo korak po korak, a tako sam siguran da razmišlja i sam Novak, jer da nije tako ne bi osvojio 23 grend slema.

Za njega je nedelja mnogo daleko, i njegov fokus je samo na meč protiv Sinera, bez obzira što je apsolutni favorit, ne smemo potceniti osmog igrača, koji nije slučajno stigao do polufinala prestižnog turnira i time pokazao da i on sam ima velike ambicije na Vimbldonu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike