Medvedev izbegao iznenađenje! Amerikanac imao sve u svojim rukama, ali Rus ide ka najavljenom finalu!

12.07.2023

18:59

0

Autor: A. S.

Danil se plasirao u prvo polufinale na Vimbldonu u karijeri

Medvedev izbegao iznenađenje! Amerikanac imao sve u svojim rukama, ali Rus ide ka najavljenom finalu!
Danil Medvedev - Copyright Tanjug/(AP Photo/Alastair Grant)

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u polufinale Vimbldona nakon teške muke i maratona u pet setova. Otpor žilavog Amerikanca, Kristofera Jubenksa, srušio je nakon preokreta i tri sata igre, 3:2 (6:4:1:6, 4:6, 7:6, 6:1).

Još nakon četvrtfinala, Medvedev je najavio finale i borbu za titulu sa Novakom Đokovićem, ali pre toga čeka ga polufinale, međutim ime rivala još uvek nije poznato - Karlos Alkaraz i Holger Rune igraju interesantan duel.

Do najvećeg uspeha u karijeri na Vimbldonu, Medvedev je stigao nakon nestvarne borbe i zato što je manje želeo poraz, ali je u ključnim trenucima presudno bilo i njegovo iskustvo.

Međutim, ono što je ranije bilo tipično za Medvedeva, dogodilo se i danas. Dobro je otvorio meč, poveo 1:0 u setovima, a onda stao. Jubenks je u drugom setu demonstrirao silu i toliko Rusa izbacio iz takta da ni u trećem setu nije uspeo da odgovori. 

Pri vođstvu od 2:1 za Amerikanca, otišli su u taj-brejk, biti ili ne biti za Medvedeva koji juri visok plasman kako bi i na ATP listi sačuvao poziciju. Amerikanac je prvi stigao do mini brejka, ali je to bilo i jedino što je učinio u ovom delu meča. Medvedev je sa 7:4 ušao u peti set, gde je imao i psihičku prednost. 

Iako je ranije kroz karijeru imao problema sa preokretima i padovima, u petom setu četvrtfinala Vimbldona, Medvedev se odlično nosio sa pritiskom i stigao do prvog plasmana u polufinale. Tek nakon tri sata borbe slomio je otpor rivala koji je načinio iznenađenje kada je i u prethodnoj rundi eliminisao Stefanosa Cicipasa. 

Statistički gledano, nije Medvedev nadigrao Jubenksa. Imao je više asova i manje duplih servis greški, ali i manje vinera. Na kraju, presudna je bila jedna više brejk lopta koju je iskoristio i rešio meč.

Jubenks nakon Londona ima mnogo razloga da slavi. Sa 27 godina pojavio se i načinio neverovatan proboj, a Medvedevu sada sledi odmor, pa priprema za polufinale.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike