Nole, da li si favorit na Vimbldonu? Ne želim da budem arogantan, ali da – jesam!

11.07.2023

22:59

1

Autor: A. Š.

Najbolji srpski teniser odgovarao na pitanja novinara posle plasmana u polufinale Vimbldona

Nole, da li si favorit na Vimbldonu? Ne želim da budem arogantan, ali da – jesam!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da jedva čeka meč protiv Italijana Janika Sinera i dodao da sebe smatra za favorita na ovogodišnjem Vimbldonu.

Đoković je u utorak izborio polufinale Vimbldona, pošto je pobedio Rusa Andreja Rubljova 4:6, 6:1, 6:4, 6:3.

- Igrali smo obojica sjajno, dobro je izlazio iz blokova, davao precizne udarce, čim bi dobio priliku da preuzme kontrolu, to bi činio. Igrao je bolje u prvom setu, pri kraju prvog seta, nakon toga sam promenio momentum u svoju korist. U onom jednom gemu koji je trajao godinama sam uspeo da prelomim. Ovo je bio fizički najteži meč od svih koji smo odigrali - rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Novak je priznao da se teniseri sada drugačije kreću nego na početku turnira.

- Kako prolazi turnir, sve nam je lakše da se krećemo po travi. Alkaraz i Siner vole da klizaju. Verovatno kako prolazi vreme sve je lakše da se kliza. Prvih nekoliko mečeva sam igrao pod zatvorenim krovom, drugačiji uslovi, a sada pod otvorenim nebom. Čini mi se da sada klizam manje nego ikada. Mislim da klizanje nije baš najbolja stvar na travi, više sam da udarim lopticom i da produžim nekoliko koraka. Servis me sada služi, ne moram trenutno da klizam toliko.

Nole je priznao da nije mnogo gledao mečeve italijanskog tenisera koji mu je rival u polufinalu.

- Često smo igrali skoro u isto vreme, pogledao sam mu prvi set sada. Voli da igra brze podloge, želi da bude agresivan. Iz forhenda i bekhenda udara jako, voli da diktira, znam njegovu igru. Mlad je, naravno da se očekuje njegov napredak, pogotovo na servisu. Kompletan igrač, zaista jedva čekam meč, samo da se oporavimo. Biće motivisan, kao i ja, pa ćemo videti šta može da se desi.

Srpski teniser je na kraju odgovorio na pitanje novinara da li smatra da je favorit za osvajanje Vimbldona.

- Ne želim da budem arogantan, ali naravno da se smatram favoritom. Ako sudimo po mojoj karijeri ovde i po osvojenim Vimbldonima, naravno da sebe smatram sebe favoritom – istakao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike