Bivši Top 10 igrač vratio se na scenu! Borio se protiv depresije i alkoholizma, jedan događaj napravio preokret

27.05.2023

09:03

0

Autor: D. P.

"Mislio sam da ću završiti u ludnici"

Bivši Top 10 igrač vratio se na scenu! Borio se protiv depresije i alkoholizma, jedan događaj napravio preokret
Copyright Profimedia

Rolan Garos još nije otvorio vrata za najbolje, a francuski mediji se već pitaju da li je najbolja priča ovogodišnjeg izdanja na pariskoj šljaci već ispričana.

Lukas Puj, svojevremeno igrač i Top 10 na ATP listi, vratio se na veliku scenu, pobedom u kvalifacijama na Jurijem Rodjonovim čime se izborio za šansu da se pojavi  ulaskom u glavnom žrebu Rolan Garosa.

Mnogi u uspehu 29-godišnjeg tenisera neće videti ništa posebno, ali sliku će promeniti saznanje da se on poslednjih godina borio sa avetima depresije i alkoholizma.

Otuda potpuni emotivni slom i suze nakon poslednjeg poena u finalu kvalifikacija. Plakali su i Puj i njegova devojka Kleman, brat i dvojica trenera u loži.

Nesreća za Puja, koji je bio osvajač Dejvis kupa 2017. sa Francuskom i polufinalista Australijan opena 2019, počela je povredom lakta koja je zahtevala operaciju u korona godini 2020.

Dve godine kasnije, dostigao je dno i razmišljao da napusti tenis.

- Sve više su mi padale sumorne misli, noću više nisam mogao da spavam. Jedva sat vremena. Uglavnom sam pio sam - rekao je za "Lekip" o svojoj depresiji.

- Bio sam zaista u užasnom stanju, nisam više izgledao dobro. Posle toga sam odlučio da to mora da prestane, to napijanje... Zbog mog mentalnog zdravlja. Inače bih završio u ludnici.

U oktobru prošle godine rekao je svojoj devojci da će igrati svoj poslednji meč, ali ona nije želela da čuje za to.

- Rekla sam mu da nastavi da igra tenis. Za sebe, za našu ćerku... Odvela sam ga u Bersi gde smo videli Davida Gofana i Žila Simona. I nakon treninga sa Pjer-Igo Erberom, rekao mi je da se raduje tome ponovo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike