Želim da osvojim grend slem titulu, Pariz je glavni cilj na šljaci! Rune vreba iz senke

26.05.2023

07:00

0

Autor: A. S.

Da li je Danac pretnja za Novaka i Alkaraza na Rolan Garosu?

Želim da osvojim grend slem titulu, Pariz je glavni cilj na šljaci! Rune vreba iz senke
Holger Rune - Copyright Profimedia

Mladi danski teniser, Holger Rune sve češće upisuje trijumf nad visokopozicioniranim igračima sa ATP liste, a pred početak Rolan Garosa je istakao da veruje da može do grend slem titule.

Trenutno šesti igrač sveta ima dosta samopouzdanja i u odličnoj je formi nakon osvajanja Minhena i dva finala na masters turnirima u Monte Karlu i Rimu.

Tako motivisan dolazi u Pariz, gde ga u prvom kolu očekuje duel sa Amerikancem Kristoferom Jubenksom.

- Želim da osvojim Grend slem ove godine. To je nešto što sam govorio u prošlosti i toga se držim. Nadam se da to mogu da uradim na Rolan Garosu. Ako ne, nadam se da ću uspeti na druga dva. Krenimo sa ovim, pa da vidimo - rekao je Rune kome vetar u leđa daje i pobeda nad Novakom Đokovićem, nedavno u Rimu:

- Imam dobru sezonu na šljaci iza mene. Uspeo sam da stignem do tri finala na četiri turnira. Ne mogu da se žalim. Kao što mnogi znaju, postao sam nestrpljiv da osvajam titule. Bio sam blizu. Nadam se da ću naučiti nešto iz toga. Pariz je glavni cilj na šljaci.

On je na žrebu za Rolan Garos imao i dosta sreće, pa se nalazi u suprotnom delu u odnosu na Đokovića i Karlosa Alkaraza.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike