Nervozni Novak lomio reket, pa pobedio

19.09.2020

15:26 >> 20:37

0

Đoković u četvrtfinalu turnira u Rimu bolji od Dominika Kepfera tek posle tri seta

Nervozni Novak lomio reket, pa pobedio
Copyright Tanjug/AP/Alfredo Falcone/LaPresse

Prvi teniser sveta Novak Đoković nastavio je da niže pobede na turniru u Rimu, ali ga je ovog puta protivnik dobro namučio. U četvrtfinalu je savladao nemačkog predstavnika Dominika Kepfera tek posle tri odigrana seta – 2:1 (6:3, 4:6, 6:3) . U borbi za novo finale u “večnom gradu” sastaće se u nedelju od 14.00 sa mladim teniserom iz Norveške Kasperom Rudom (34. na ATP listi), koji je uspeo da napravi iznenađenje protiv četvrtog nosioca Matea Beretinija – 2:1 (4:6, 6:3, 7:6).

U premijerni međusobni okršaj sa prvim reketom planete momak koji je stigao iz kvalifikacija je nesigurno “uplovio”, a njegove greške znao je da kazni iskusni protivnik. Siguran je Novak bio u gemovima na svoj servis, uspeo je da veže i dva brejka, pa je brzo na semaforu sijalo 4:0. Međutim, naš teniser nije iskoristio priliku da rutinski privede set kraju, popustila mu je koncentracija, pa se Nemac sa tri vezana gema vratio u igru. Bilo je to ipak sve od njega u prvom periodu, jer je Novak napravio brejk, a potom servisima potvrdio vođstvo 6:3.

Tanjug/AP/Alfredo Falcone/LaPresse

Činilo se na startu drugog seta da Đoković više neće sebi dozvoliti opuštanje, odmah je osvojio gem na servis rivala i to bez izgubljenog poena. Poveo je brzo sa 2:0, ali je onda Nemac najavio buđenje. Rasplamsala se borba, 97. teniser sveta je shvatio da njegov protivnik nije neuništiv, pa je režirao preokret od 1:3 do 4:3. U tim trenucima je Novak postajao sve nervozniji, što je dovelo do stradanja reketa. Svojim greškama je pogurao nemačkog tenisera do izjednačenja, pa je meč ušao u treći set.

Nije bilo sve kako je poželeo Srbin ni u odlučujućem periodu, ali je u ključnim momentima uspeo da sačuva mir i povuče prave poteze. Dobio je treći set 6:3 i tako došao do prilike da napokon zaigra pred publikom. Polufinalni susreti i borba za trofej će biti odigrani u novom ambijentu, neuobičajenom za doba korone, jer će oko 1.000 ljudi odlukom italijanske Vlade moći da budu na tribinama.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike