Lajović napravio senzaciju i šokirao Đokovića u Banjaluci!

21.04.2023

18:52

0

Fenomenalan meč odigrali su Nole i Duci

Lajović napravio senzaciju i šokirao Đokovića u Banjaluci!
Novak Đoković - Copyright MN Press

Najbolji svetski teniser Novak Đoković izgubio je četvrtfinalni meč na Srpska open turniru u Banjaluci! U srpskom duelu slavio je Dušan Lajović, potpuno zasluženo posle dva i po sata velike borbe!

Imala je publika šta da vidi u duelu dva srpska asa. Bilo je sjajnih poena sa obe strane, na momente vrhunskog tenisa, a sve vreme meča rezultat je "balansirao" između Noleta i Ducija. Na kraju 6:4, 7:6 za Lajovića, koji je ipak bio baš za toliko bolji u ovom duelu.

Videlo se da Đoković i dalje traži svoju najbolju igru, a podatak da je iskoristio samo jednu od 16 brejk lopti najbolje govori koliko je gotovo neprestano bio blizu da okrene meč na drugu stranu.

Uzbuđenja nije manjkalo ni u jednom trenutku meča, a sve je kulminiralo u taj-brejku drugog seta. Novak je brzo napravio mini-brejk i stigao do 6:3. Prve dve meč lopte na servis Lajovića nije iskoristio, ali se očekivalo da će svoj servis pretoviri u set. Umesto toga naredna dva poena pripala su Dušanu, koji je sigurnim servisom stigao do sigurno najveće pobede u karijeri!

Blog uživo:

Kraj meča. Lajović je pobedio! - Drama se nastavlja! Napravio je Đoković mini brejk na samom startu i čuvao ga sve do set lopte na svoj servis. Tada je Lajović odlično odigrao i izjednačio na 6:6. Gubi potom Novak još jedan servis i Lajović stiže do meč lopte na svoj servis posle dva i po sata igre.

6:6 - Taj brejk u drugom setu!

- Sada je Lajović tražio medicinsku pomoć. Ima Dušan probleme sa žuljevima na stopalima, pa je sve moralo da bude sanirano.

6:5 - Ponovo je bilo napeti, ali je Đoković pronašao način da osvoji i ovaj gem. Lajović servira za taj-brejk.

5:5 - Lajović ponovo lako osvaja gem.

- Novak je dobio lek od medicinskog tima u pauzi između dva gema.

5:4 - Tri vezane brej lopte za Lajovića, ali i pet vezanih poena Novaka. Imamo veliku dramu u finišu drugog seta!

4:4 - Lajović osvaja gem, ovog puta prilično sigurno.

4:3 - Vodi Đoković!

3:3 - Atmoski tenis sada već igraju Đoković i Lajović. Svaki poen ima težinu meč lopte za oba igrača. Još dve brejk lopte nije iskoristio najbolji teniser na svetu.

3:2 - Dve brejk lopte spasao je Đoković! Velika bitka se bije na terenu u Banjaluci!

2:2 - Ovo je tek drugi gem na Lajovićev servis od početka meča u kom nije bilo brejk lopti za Novaka.

2:1 - Osvaja Đoković gem na svoj servis. Nije bilo brejk lopti, ali je bilo sjajnih poteza sa obe strane.

1:1 - Đoković peti put zaredom ima brejk lopte. Bilo je 15:40, ali i izjednačenje. Nastavljena je serija neiskorišćenih prilika da se rivalu oduzme servis. Stigla je i ukupno 14. brejk lopta, ali je i ona kao sve osim jedne otišla u nepovrat.

1:0 - Đoković osvaja početni gem u drugom setu.

4:6 - Dušan Lajović vodi sa 1:0 u setovima! Nove dve vezane brejk lopte za Đokovića (15:40) sve kao posledica Lajovićevih grešaka. Došlo je do izjednačenja, ali i do nove prednosti za Novaka posle odličnog drop-šota. Bila je to 11. brejk lopta u setu, ali je ostala neiskorišćena.

4:5 - Nismo naučili na ovakvog Đokovića. Samo što je vratio brejk, greškama je ušao u novi zaostatak. Vezao je 4 greške i prednost je ponovo na strani Lajovića!

4:4 - Stigao je Novak do još dve vezane brejk lopte nako dve neiznuđene greške Lajovića. Ovoga puta prvu je iskoristio, opet posle greške rivala i vratili smo se na početak meča. Posle 50 minuta meča - nerešeno je!

3:4 - Bez izgubljenog poena Đoković uzima svoj servis gem.

2:4 - Sada je Novak imao 0:30 na Dušanov servis, pa nakon izjednačenja stigao do brejk lopte. Nije, kao ni naredne trii, uspeo da je realizuje, pa je i dalje u rezultatskom minusu.

2:3 - Imao je Lajović 0:30 na servis Đokovića, pa nakon toga promašio neke ne toliko teške udarce. Utisak je da želi da diktira tempo, a iz toga se rađaju i vineri i greške. Poslednji poen je bravura Đokovića za prekid serije od tri izgubljena gema.

1:3 -  Dve vezane brejk lopte nije iskoristio Novak, odnosno Dušan mu to nije dozovlio odličnim potezima. Imao je prvi reket sveta i treću priliku, ali je i ona propuštena.

1:2 - Brejk. U dobrom ritmu je Lajović počeo meč. Videli smo nekoliko baš majstorskih poteza od Ducija, uz pomoć kojih je stigao do dve vezane brejk lopte (15:40). Duplom greškom Novak je izgubio svoj servis!

1:1 - Siguran servis gem Lajovića. Uz samo jedan izgubljen poen stiže do izjednačenja.

1:0 - Uzbuđenja već u prvom gejmu. Od 40:0 za Novaka do 40:40, pa i do još jednog izjednačenja. Ipak, prvi gem se piše Đokoviću.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srpska Open (@srpskaopen)

 

- Đoković prvi servira po izboru Lajovića.

- Igrači su na terenu, sve je spremno za srpski duel. Sudija će biti Marijana Veljović da kompletira svesrpski meč.

- Meč Džumhura i Rubljova tek je na početku drugog seta, tako da je duel Đokovića i Lajovića pomeren za 16.00.

- Najnovije vreme početka meča je 15.30.

- Ako se pitate kakav skor Đoković ima protiv ostalih tenisera iz Srbije, možda biste se iznenadili da su ga čak trojica pobedila tokom karijere.

Filip Krajinović ga je savladao 2010. godine na Serbia Openu, kada mu je Đoković predao meč posle izgubljenog prvog seta. Nakon tog meča, Đoković i Krajinović su se još dva puta sastali, u Beču i Rimu, a oba puta Đoković je pobedio identičnim rezultatom 7:6, 6:3.

Viktor Troicki, koji je takođe prisutan na Srpska Openu, uspeo je 2007. godine da savlada Đokovića u Umagu, ali je nakon toga izgubio svih narednih 13 međusobnih okršaja, uključujući i poslednji u Dubaiju 2013. godine.

Janko Tipsarević je jedini od ova tri tenisera koji je uspeo da pobedi Đokovića više od jednom. Slavio je protiv njega na završnom Mastersu u Londonu 2011. i Mastersu u Madridu 2012. godine, ali je ipak ostao sa negativnim međusobnim skorom, jer je Đoković pobedio Tipsarevića pet puta. 

Novak Đoković ima pozitivan međusobni skor protiv ostalih srpskih igrača, sa 1:0 protiv Lasla Đerea, 3:0 protiv Miomira Kecmanovića, i 2:0 protiv Dušana Lajovića. Takođe je jednom pobedio i Iliju Bozoljca i Borisa Pašanskog kada su se sastajali.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike