Novak i Rafa imaju nešto što običan čovek nema! Bivši finalista Rolan Garosa vidi razliku u mozgu dvojice šampiona i ostalih tenisera!

15.04.2023

11:24

0

Autor: A. S.

"Nikada ne smete otpisati Nadala, Noleta ili Endija Marija"

Novak i Rafa imaju nešto što običan čovek nema! Bivši finalista Rolan Garosa vidi razliku u mozgu dvojice šampiona i ostalih tenisera!
Đoković i Nadal - Copyright Profimedia

Novak Đoković i Rafael Nadal se mogu pohvaliti godinama u vrhu svetskog tenisa, a iako su već u četvrtoj deceniji, i dalje igraju na visokom nivou. Mnogo je novih generacija stasalo, načinjene su izvesne promene i pobede, ali Novak i Rafa su i dalje tu, na samom vrhu i ne planiraju da odustanu.

Šta je tajna njihove dugovečnosti i kvaliteta, nije poznato, a bivši finalista Rolan Garosa, Magnus Norman navodi da njih dvojica imaju nešto što drugi teniseri ne poseduju.

- Oni su profesionalnci 365 dana u godini, imaju nešto u mozgu što nema običan čovek. Uvek su gladni za uspehom i mogu da podnesu pritisak kakav ostali teniseri jednostavno ne mogu - kazao je Norman i dodao da ga impresionira njihova dugovečnost:

- Zaista je neverovatno kako uspevaju da rade sve te sjajne stvari svih ovih godina. Teško je i zamisliti. Njih dvojica poseduju nešto specifično što ih stavlja u tri ili četiri igrača najbolja svih vremena.

Španac je zbog problema sa povredama odlučio da se povuče sa turnira u Monte Karlu i Barseloni i sve čini kako bi bio spreman za omiljeni Rolan Garos.

- Biće teško, to sigurno, ali ako bude zdrav, igraće dobro jer je rođeni šampion. Nikada ne smete otpisati njega, Novaka ili Endija Marija. Nadal je osvojio toliko Grend slemova... Neće ići lako, jer su takmičenja sada sve teža, ali naći će način da zaigra i da osvoji neki veliki turnir ove godine - zaključio je Norman.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike