Lako je dok nema Noleta, Alkaraz u Americi sprema rušenje Srbina! Mesto broj 1 je za mene veliki cilj!

09.03.2023

14:28

0

Autor: G. F.

Mladi španski teniser može na vrh ATP liste ako osvoji Indijan Vels

Lako je dok nema Noleta, Alkaraz u Americi sprema rušenje Srbina! Mesto broj 1 je za mene veliki cilj!
Karlos Alkaraz - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz

Tako je to kad si najbolji, svi bi da te skinu s trona. I oni bez ikakvih šansi, ali i oni kojima bi to moglo da pođe za rukom, posebno kada u njihovu korist idu brojni faktori sa strane.

Najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji zbog zabrane ulaska u SAD ne igra turnir u Indijan Velsu, sa vrha bi hteo (a i mogao) da skine Španac Karlos Alkaraz.

Mladi as je prošle godine na ovom mastersu stigao do polufinala i brani 360 bodova, pa bi ukoliko stigne do titula postao i prvi teniser na ATP listi.

- Radiću na tome. Osvojiti ovaj turnir i ponovo biti broj jedan je za mene veliki cilj. Naravno da je uvek teško igrati masters i zaista želim da ostvarim dobar rezultat, pošto volim ovaj turnir - rekao je za Eurosport Alakaraz, koji je prethodni turnir u Akapulku propustio zbog povrede tetive:

- Trenutno se dobro osećam. Imao sam prvi trening da nekim igračem posle nekoliko slobodnih dana. Spreman sam.

Turnir u Indijan Velsu igra se na tvrdoj podlozi, pa se zbog toga Alkarazu ne dodeljuje uloga favorita za osvajanje pehara.

- Mislim da dobro igram na tvrdoj podlozi. Nisam favorit za osvajanje turnira jer je prošlo prilično vremena otkako sam igrao na tvrdoj podlozi. Ima mnogo sjajnih tenisera koji imaju šanse da osvoje turnir. Naravno da ih imam i i ja, pokušaću da ih iskoristim.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike