Iznenađenje u srpskom dvoboju: Milojević srušio Krajinovića

28.09.2020

18:32 >> 18:46

0

Nikola u prvom kolu Rolan Garosa savladao Filipa

Iznenađenje u srpskom dvoboju: Milojević srušio Krajinovića
Copyright MN Press

Došao je Filip Krajinović u odličnoj formi na Rolan Garos, u prvom kolu je važio za favorita protiv sunarodnika Nikole Milojevića koji je do glavnog žreba stigao kroz kvalifikacije, ali nije prošao dalje – 6:4, 3:6, 6:3, 6:1!

Nikola je odigrao odličan meč, sjajno koristio brejk prilike i potpuno zasluženo prošao dalje. Mnogo više je rizikovao i to se isplatilo. Imao je 46 vinera naspram samo 15 Krajinovića, doduše uz 62 neiznuđene grešake, ali je Filip imao svega četiri manje. Ujedno, ovo je prva pobeda na grend slemu za Milojevića!

Naredni rival biće mu bolji iz duela Bedene-Rajnderk.

Prvi set je Krajinović započeo uspavano, već u prvom poenu je dobio opomenu sudije jer nije servirao u roku od 25 sekundi. Milojević to koristi, pravi dva brejka i dolazi do vosđtva (3:0). Filip je tada počeo da se budi, vratio oba brejka i poveo (3:4). Međutim, od tog trenutka Nikola osvaja četiri gema u nizu i dolazi do prednosti (6:4).

Drugi set je bio potpuno druga priča. Krajinović je podigao procente prvog servisa i posle pretrpljenog brejka u prvom gemu zaigrao mnogo bolje, dva puta oduzeo servis sunarodniku i uz malo sreće u devetom gemu stigao do izjednačenja (3:6).

MN Press

Stekao se utisak da bi to mogao da bude prelomni trenutak za Filipa, ali tako nije mislio Nikola. Već u drugom gemu je napravio brejk, sigurno je čuvao svoj servis, forhend je savršeno funkcionisao. Sve to mu je donelo novu prednost u setovima za samo 43 minuta igre u trećem setu (6:3).

Četvrti set je počeo identično kao prethodna tri, tako što Milojević prvi pravi brejk. Krajinović je to pokušao da vrati u četvrtom gemu, ali nije iskoristio dve uzastopne brejk šanse (3:1). Ono što Filip nije uspeo jeste Nikola, realizovao je novu brejk loptu i tako praktično rešio sve dileme (4:1). Konačan rezultat je postavio novim brejkom za trijumf i istorijski prolaz dalje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike