Šok u Parizu: Mađar izbacio Medvedeva u prvom kolu

28.09.2020

21:44 >> 21:58

0

Autor: N. St.

Ruski teniser eliminisan već na startu Rolan Garosa

Šok u Parizu: Mađar izbacio Medvedeva u prvom kolu
Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Došao je sa namerom da izazove najbolje, takmičenje je završio u prvom kolu. Danil Medvedev (Rusija) je na startu Rolan Garosa izgubio od Martona Fučoviča – 6:4, 7:6 (7:3), 2:6, 6:1.

Bila je ovo definitivno jedna od najvećih pobeda u karijeri Mađara koji je tako izbacio petog tenisera sveta. Naredni protivnik biće mu Albert Ramos-Vinjolas (Španija). Inače, on se nalazi u istom delu žreba sa Novakom Đokovićem.

Prvi set je bio neizvestan sve do devetog gema, tada je Fučovič iskoristio jedinu brejk šansu i potom sigurnim servisom poveo (6:4). U drugom setu je viđeno čak šest brejkova, da bi pitanje osvajača tog dela igre rešio taj-brejk. Medvedev je vodio sa 3:2 i od tog momenta je izgubio pest narednih poena (7:3).

Tek je u trećem setu Rus pokazao zašto je u vrhu ATP liste, ekspresno je smanjio zaostatak i izgledalo je da bi to možda mogao da bude nagoveštaj preokreta (2:6). Međutim, mađarski igrač nije to dozvolio. Odmah je napravio brejk, nedugo zatim je još jednom oduzeo servis protivniku i tako stavio tačku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike