Serena se povukla sa Rolan Garosa!

30.09.2020

11:00 >> 11:08

0

Autor: Adam Štulić

Američka teniserka morala je prekine učešće na Otvorenom prvenstvu Francuske

Serena se povukla sa Rolan Garosa!
Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Tek što je počela, Serena Vilijams je morala da završi učešće na Rolan Garosu, čiji su organizatori objavili da se iskusna američka teniserka povlači sa turnira.

Serena je na poslednji grend slem sezone stigla sa povredom Ahilove tetive, koju je vukla još od Ju-Es opena. Pokušala je da zaigra na pariskoj šljaci, na startu turnira s 2:0 savladala je zemljakinju Kristi Ahn, ali je nekoliko sati pred duel s Bugarkom Cvetanom Pironkovom objavljeno da se povlači sa takmičenja.

– Tetiva nije imala dovoljno vremena da se zaleči posle Ju-Es opena. Teško sam hodala, to je ozbiljan znak da je potrebno početi s oporavkom. Povreda znači i da je ova sezona za mene završena, i da ću na Australijan openu pokušati da izjednačim rekord Margaret Kort. Za oporavak mi je potrebno četiri do šest nedelja i izvesno je da neću igrati nijedan turnir do kraja godine – rekla je Serena.

Jedna od najboljih teniserki svih vremena od 2017. godine i osvajanja Ju-Es opena pokušava da sustigne legendarnu Australijanku Margaret Kort, koja je u karijeru osvojila 24 grend slem trofeja. Od tog Otvorenog prvenstva SAD, Serena (38) je igrala u četiri velika finala, ali nije uspela da dođe do trofeja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike