Nešto posebno: Najbolji teniser sveta nosiće specifičnu srebrnu masku na Rolan Garosu

30.09.2020

18:50 >> 19:37

0

Autor: Milan Nastić

Patent je delo naučnika iz Srbije

Nešto posebno: Najbolji teniser sveta nosiće specifičnu srebrnu masku na Rolan Garosu
Copyright Tanjug/ AP/ Photo Alessandra Tarantino

Srpski teniser imaće posebnu masku sa jonskim srebrom za vreme Rolan Garosa. U pitanju je izum koji su uradili srpski naučnici, a upravo će tako nešto Novak Đoković nositi u Parizu tokom poslednjeg Grend slema u godini.

To je za Sputnjik potvrdio i Božidar Backović, dikektor kompanije “Koloid” koji pravi prirodne proizvode po principu nano tehnologije.

– Novak će nositi našu masku sa jonskim srebrom na Rolan Garosu, i to drugu nedelju ovog turnira. Pre svega zato što je dugotrajna, može da se koristi do 30 dana. I sama se čisti, zato što je u pitanju srebro, kad se maska skine posle nekoliko sati nošenja, unutra ima i zeolit koji pokupi vlagu.  A, upravo srebro odradi svoj posao što se tiče mikro patogenih organizama, virusa, gljivica i bakterija – istakao je Backović za Sputnjik.

On je istakao da firma neće biti upečatljiva dok je Novak bude nosio, zbog njegovih ugovora sa sponzorima.

Backović je dodao da se kompanija ranije uključila u borbu protiv Kovida 19, u saradnji sa Fondacijom “Novak Đoković”. Vrtićima i školama u ruralnim sredinama poklanjaju, za zdravlje dece bezbedna sredstva za čišćenje koje sama pravi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike